Отборите на Арда Кърджали и Локомотив София завършиха наравно 2:2

...
Отборите на Арда Кърджали и Локомотив София завършиха наравно 2:2
Коментари Харесай

Арда и Локомотив София не се победиха в мач с четири гола и три червени картона

Отборите на Арда Кърджали и Локомотив София приключиха наедно 2:2 в завладяващ първи дуел от 15-ия кръг на Първа лига.

Съставът на Александър Тунчев откри резултата на стадион „ Арена Арда “ в 18-ата минута. Лъчезар Котев смени фронта на офанзивата по левия фланг към Иван Тилев, който центрира с външен фалц в наказателното поле на столичните „ железничари “, защитата на гостите почисти неубедително и топката още веднъж попадна в краката на Тилев, който с изстрел по диагонала към дъгата на пеналтерията се разписа в горния ляв ъгъл на вратата, защитавана от стража Александър Любенов.

Локомотив София възвърне равенството след половин час игра от дузпа, отсъдена за нарушаване на Алекс Петков против Димитър Митков в наказателното поле на домакините. Първоначалното основният рефер Волен Чинков отсъди нарушаване в офанзива, само че след преразглеждане на обстановката с ВАР, уточни „ бялата “ точка. Зад топката застана пострадалият Митков, който се разписа в долния десен ъгъл на стража Анатоли Господинов.

„ Червено-черните “ реализираха цялостен поврат в 42-ата минута. Антонио Вутов изведе с едно допиране Симеон Славчев отдясно в пеналтерията на Арда. Бившият състезател на Спортинг Лисабон пусна паралелно подаване по земя към далечната греда, където връхлитащият Ивайло Найденов с удар от придвижване се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Господинов.

Ситуацията за кърджалийци се утежни в добавеното време на срещата, когато голмайсторът Иван Тилев бе изпъден от игра с червен картон, откакто в границите на една минута на два пъти бе украсен в жълто.

Девет минути преди края на постоянното време Арда изравни посредством Светослав Ковачев, който стреля от директен свободен удар от границата на наказателното поле на гостите от София, пращайки неспасяемо топката в десния ъгъл на вратаря Любенов.

В 83-ата минута бранителят на Локомотив София Матеус Дуарте бе изпъден от игра за втори жълт картон, а ориста му последва и асистента за втория гол на „ червено-черните “ Симеон Славчев в 88-ата минута.

В класирането Локомотив София събра 25 точки и се изкачи на петото място, измествайки оттова Левски, който е със същия точков актив, само че „ железничарите “ са с преимущество от директните дуели. Арда пък заема деветото място с 23 точки от 15 изиграни срещи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР