Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон,

...
Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон,
Коментари Харесай

Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон, който ще се проведе в София в празничния ден

Отбори на Българската войска ще се включат в щафетния маратон, който ще се организира на 6 септември 2019 година в гр. София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Стартът на София щафетен маратон ще бъде даден в 9.00 ч. пред Националния стадион „ Васил Левски “ на кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. „ Гурко “. Организатори на щафетния маратон са младежкият състезателен клуб „ София-Европа “ и Българската асоциация „ Спорт за всички “.

През тази година Министерството на защитата взаимно със Сдружението на дамите военнослужещи ще се включат като сътрудници в спортната демонстрация във връзка 70-ата годишнина от основаването на НАТО и 15-ата годишнина от участието на Република България в Алианса.

В София щафетен маратон ще вземат участие три тима - на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Силите за специфични интервенции, три смесени тима на Децата на Българската войска и два тима на елитните спортисти на България и на Българската войска - дами и мъже.

Състезателите ще носят екипи с логото на акцията „ Ние сме НАТО “. Сред тях в тимовете на елитните спортисти ще бъдат Владимир Илиев – сребърен медалист от международното състезание по биатлон в Йостершунд през 2019 година, Станимир Беломъжев – троент европейски първенец и международен първенец по ски насочване, капитан II сан Тодор Димитров - вторият българин, приключил сполучливо най-дългото съревнование в света „ Шри Чинмой Себенадминаване 3100 благи “, Антония Григорова - първата жена в България, минала скоростно най-дългия маршрут от връх Ком до нос Емине.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР