Отборът на Ювентус пропусна отличната възможност да спечели осмото си

...
Отборът на Ювентус пропусна отличната възможност да спечели осмото си
Коментари Харесай

Няма да е този кръг! СПАЛ отмени шампионските празненства на Ювентус

Отборът на Ювентус пропусна отличната опция да завоюва осмото си следващо Скудето още в този кръг. Селекцията на Масимилиано Алегри се нуждаеше от точка или три при визитата си на СПАЛ, само че в последна сметка позволи поврат и загуби с 1:2.

Поражението ненапълно бе целесъобразно, защото " бианконерите " излязоха в много пробен състав, в който липсваха звездите Кристиано Роналдо, Марио Манджукич, Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и други Въпреки това, те поведоха в 30-ата минута посредством Мойс Кийн, само че след паузата неопитните ювентинци бяха попарени след голове на Бонифаци и ветерана Серджо Флокари.
 Снимка 418019
Източник:

Зрителите на " Паоло Маца " трябваше да почакат до 30-ата минута, с цел да видят първото попадение в мача. То бе в интерес на гостите и негов създател, както към този момент става традиция в последно време, стана младата сензация Мойс Кийн.

Жоао Кансело, който през днешния ден играеше в ролята на крило, навлезе към центъра на терена, след което насочи и прекрасен изстрел. В този момент обаче Мойс Кийн застана на пътя на топката и я отклони в противоположния на Вивиано ъгъл за 0:1.

" Старата госпожа " можеше да удвои своята преднина в 42-ата, само че тогава домакините по някакъв метод оцеляха, откакто шутът на Кансело беше блокиран.

СПАЛ не се съобщи и възвърне паритета в 49-ата минута. Централният бранител Кевин Бонифаци скочи най-високо при центриране от корнер и с глава не остави шансове на Перин.

Оттук насетне поривът в играта на " бианкочелестите " беше забележим и те сътвориха още няколко доста положителни положения, които обаче биваха отразявани от аварийния вратар на Ювентус.

Пауло Дибала подсети за себе си едвам в 72-ата минута, когато насочи доста акуратен изстрел от границата на наказателното поле. Топката летеше към долния десен ъгъл на Вивиано, само че футболистът с екстравагантен №2 съумя да направи основно избавяне.

Всичко това като че ли постави нужните основи и за случилото се в 74-ата минута, когато обратът беше сбъднат. И кой различен, в случай че не ветеранът Серджо Флокари. " Старото куче " се възползва от неточност на младия бранител Гоци и от близко подлуди тифозите за 2:1.
 Снимка 418021
Източник:

До края пробната селекция на Юве се хвърли в търсене на шампионската точка, само че тази цел по този начин и не беше изпълнена.

В идващия кръг торинци могат да завоюват Скудетото с точка или три против Фиорентина. СПАЛ пък приема на собствен терен борещия се за избавление отбор на Емполи.
 Аякс и Ювентус приключиха 1:1 в оспорван мач
Аякс и Ювентус ще решат разногласието си в Торино, Роналдо с дежурен гол в Шампионска лига

Роналди откри с глава, Нерес върна гола незабавно след почивката

СПАЛ - ЮВЕНТУС 2:1

0:1 Кийн (30 " ), 1:1 Бонифаци (49 " ), 2:1 Флокари (74 " )

СТАДИОН : " Паоло Маца "

СЪДИЯ : Даниеле Довери

СПАЛ : Вивиано, Фарес, Викари, Чионек, Бонифаци, Мурджия, Шкиатарела, Мисироли, Ладзари, Петаня, Флокари (резерви: Фулиджанти, Гомис, Антенучи, Коста, Фелипе, Дикман, Николич, Палоски, Реджини, Рицо, Шимич, Валдифиори)

ЮВЕНТУС : Перин, Де Шилио, Брадзали, Гоци, Спинацола, Куадрадо, Бентанкур, Кастанос, Кансело, Дибала, Кийн (резерви: Шчесни, Пинсолио, Алекс Сандро, Бонучи, Коколо, Кедира, Мавидиди, Николуси)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР