Отборът на Турция започна с победа квалификационната си кампания за

...
Отборът на Турция започна с победа квалификационната си кампания за
Коментари Харесай

Турция започна с победа квалификациите за Евро 2024

Отборът на Турция стартира с победа квалификационната си акция за Евро 2024. Тимът на селекционера Щефан Кунц се наложи при визитата си на Армения с 2:1. Любопитен миг е, че и трите гола в мача бяха дело на футболисти на гостите.

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за Турция, чийто отбор към този момент изоставаше в резултата след едвам 10 минути игра. Озан Кабак имаше нещастието да си осъществя автогол при започване на срещата в Ереван. След добра офанзива отдясно, топката бе центрирана остро във вратарското поле, където Кабак не съумя да се ориентира доста добре и я засече в личната си мрежа.

Гостите въпреки всичко демонстрираха темперамент и съумяха да стигнат до цялостен поврат на резултата. Още в 35-ата минута Оркюн Кьокчу възвърне статуквото с доста прекрасен удар по диагонала отдясно. Той прати топката в долния десен ъгъл на вратата, с цел да запише своя втори гол с фланелката на националния тим на Турция.

Победният гол за гостите пристигна в 64-ата минута, когато Керем Актюркоглу бе изведен зад защитата на домакините след бързо изпълнен фал, и с обмислен удар около вратаря направи 2:1 в интерес на Турция. Това се оказа и крайния резултат в мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР