Отборът на ЦСКА зимува като лидер в efbet Лига. Червените“

...
Отборът на ЦСКА зимува като лидер в efbet Лига. Червените“
Коментари Харесай

Обзор: Годината на ЦСКА

Отборът на ЦСКА зимува като водач в efbet Лига. „ Червените “ имат една точка преднина пред Лудогорец след 18 дуела в българския шампионат. През идващите дни възпитаниците на Саша Илич ще се приготвят за втората част от сезона, само че в този момент поглеждаме обратно към отминалата 2022 година на ЦСКА.

През миналата година „ алените “ смениха на два пъти треньора си. Алън Пардю размени Стойчо Младенов, само че и англичанинът не се задържа на поста дълго. В началото на юли месец бе назначен Саша Илич.

В българското състезание сръбският експерт и ЦСКА започнаха чудесно. В първите 8 мача те имаха седем победи и тъждество против Локомотив София още във втория кръг на efbet Лига. В тези осем срещи „ алените “ имаха отлична статистика с 16 маркирани гола и едвам 3 позволени.

ЦСКА бе на крачка и от груповата фаза на Лигата на конференциите, само че преклони глава пред Базел в Швейцария с 0:2, откакто вкъщи победи с 1:0. Малко по-късно пристигна и първата загуба в българския шампионат, която бе тежко проваляне против най-големия противник – Левски. Това обаче единствено забави ЦСКА, само че несъмнено не ги спря. Саша Илич откри вярната форма за триумфа и в идващите 9 мача ЦСКА завоюва седем от тях, позволи едно тъждество още веднъж против Локомотив София и загуби един път – против Лудогорец с 1:2. Така с 2 равенства, 2 загуби и 14 победи отбора на ЦСКА е водач в efbet Лига. Освен това „ алените “ са с най-хубавата отбрана, допускайки едвам 9 попадения в 18 мача.

За ЦСКА следва битка на два фронта, откакто се класира и за четвъртфиналите на Sesame Купа на България. Първият формален дуел на отбора ще е против Берое в българския шампионат на 11 февруари. Ще продължи ли положителната си форма ЦСКА, занапред ще разберем.

Ако пък още за отминалата година на „ алените “ вижте в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР