Рома надви Фейенорд и триумфира в Лига на конференциите

...
Отборът на Рома спечели първото издание на турнира Лига на
Коментари Харесай

Отборът на Рома спечели първото издание на турнира Лига на конференциите, след като победи нидерландския Фейенорд с 1:0 във финала на турнира в Тирана, Албания.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Николо Дзаниоло, който се разписа в 32-та минута след асистенция на Джанлука Манчини и неразчетени действия на Гернот Траунер. С ключово значение за успеха бе и вратарят на римляните Руй Патрисио, който направи пет спасявания в двубоя.

По този начин "вълците" стигнаха до първи европейски трофей в историята си, с изключение спечеления през 1961 година турнир за Купата на панаирните градове, който не е организиран от УЕФА. Италианският тим има загуби във финалите на Купата на европейски шампиони през 1984 година и Купата на УЕФА седем години по-късно. За Рома това е първи трофей от триумфа в Купата на Италия през 2008. По пътя си към успеха в Лигата на конференциите тимът на Жозе Моуриньо победи на два пъти ЦСКА в груповата фаза, където срещне още Бодьо/Глимт и Зоря Луганск, а в елиминациите Рома преодоля Витес, Бодьо/Глимт и Лестър Сити.

Моуриньо също записа името си в историята, превръщайки се в първия треньор, който е печелил Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР