Отборът на Райо Валекано се завърна в Примера дивисион след

...
Отборът на Райо Валекано се завърна в Примера дивисион след
Коментари Харесай

Райо Валекано се върна в елита в Испания

Отборът на Райо Валекано се завърна в Примера дивисион след две години неявяване, откакто победи Жирона с 2:0 като посетител в реванша от финалния плейоф за промоция в елита. 

Райо Валекано бе изгубил първия мач у дома  в Мадрид с 1:2, само че нощес реализира триумф с човек по-малко и надделя противника си с общ резултат 3:2.

Голове на Алваро Гарсия Ривера и Оскар Трехо през първото полувреме бяха задоволителни за Райо, макар че тимът остана с човек по-малко в 56-та минута след червен картон на Емилиано Веласкес. Тимът имаше доста сложен сезон, изпълнен с разнообразни проблеми, в това число неплащане на заплатите на играчите, скандал с неналичието на отплата за почитателите със сезонни билети и голям брой травми, само че в последна сметка момчетата на Андони Ираола съумяха да изпълнят огромната цел и да завоюват промоция, макар че започнаха плейофите от шеста позиция.

Промоция за Ла Лига в постоянния сезон завоюваха Еспаньол и Майорка, а от елита изпаднаха тимовете на Уеска, Реал Валядолид и Ейбар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР