Отборът на ПСЖ остава непобеден във френската Лига 1 след

...
Отборът на ПСЖ остава непобеден във френската Лига 1 след
Коментари Харесай

Въпреки пропуските ПСЖ се справи с Монако и остава непобеден

Отборът на ПСЖ остава непобеден във френската Лига 1 след триумф с 2:1 като посетител на Монако в дербито на 14-ия кръг на шампионата.

ПСЖ е водач с 38 точки от 12 победи и 2 хикса досега. Това бе и четвърта поредна и общо шеста поредна победа за ПСЖ.

Тимът на Монако пък остана на трета позиция във краткотрайното класиране с 29 точки, колкото има и вторият Лион. Загубата бе трета за Монако в Лига 1.

На трибуните, с цел да следи огромното дерби бе и някогашният френски президент Никола Саркози, който е заел място до боса на Монако Вадим Васалиев.

Футболистите на ПСЖ надиграха противника си и се поздравиха със заслужени 3 точки.

За ПСЖ вкараха Единсон Кавани и Неймар, а за Монако прецизен бе Жоао Моутиньо.

Феновете видяха единствено едно попадение през първото полувреме най-много поради пропуските на гостите. Футболистите на ПСЖ бяха по-агресивният тим, само че взеха единствено гол задатък за първите 45 минути.

Иначе още във 2-ата минута Неймар пусна към Килиан Мбапе, който напредна и стреля, само че прати топката край вратата на Монако. Юлиан Дракслер можеше да накаже неточност в отбраната на домакините в 8-ата минута, само че пропусна.

Това обаче не се случи в 19-ата минута, когато Единсон Кавани откри за ПСЖ. Кавани бе изведен от Дракслер и не сгреши за 1:0 в интерес на парижани.

Радамел Фалкао също стреля рисково към вратата само че Монако, само че не съумя да се разпише в 28-ата минута. Малко преди почивката, в 42-ата минута Юлиан Дракслер пропиля отлична опция. 24-годишният геманец прати топката с глава към долния десен ъгъл на вратата на Монако, само че Даниел Субашич избави.

Три минути след почивката Неймар удари греда. Бразилецът получи от Кавани и стреля, само че право в десния непряк дирек на вратата на домакините.

В 49-ата Килиан Мбапе направи нов пропуск откакто опита да трансферира Даниел Субашич, само че замисълът му не съумя.

Неймар повиши на 2:0 в 52-ата минута на дуела от дузпа. Бразилецът бе съборен в наказателното поле на Монако минута по-рано и самичък осъществя за 2:0.

Мбапе още веднъж не съумя да се разпише в 69-ата минута, а в 73-ата Единсон Кавани също удари греда.

Отборът на Монако върна едно попадение в 81-ата минута на дуела. Жоао Моутиньо стреля мощно от границата на наказателното поле, топката рикошира в Килиан Мбапе и влезе във вратата на ПСЖ за 1:2.

До края обаче домакините нямаха сили за освен това, а парижани справедливо победиха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР