Отборът на Природо-математическата гимназия “Акад. Никола Обрешков в Бургас спечели

...
Отборът на Природо-математическата гимназия “Акад. Никола Обрешков в Бургас спечели
Коментари Харесай

Златни медали за ученици от Бургас на международна олимпиада в Казахстан

Отборът на Природо-математическата гимназия “Акад. Никола Обрешков ” в Бургас завоюва цялостен комплект медали от интернационалната Жаутиковска олимпиада в Казахстан. Тя се организира от 8 до 13 януари.

Златен орден по математика завоюва Ангел Христов, среброто взе Петко Лазаров, а бронзът- Ванеса Калинова. Успех за гимназията има и в направление " Физика ", където Георги Костадинов съумя да стане трети в света, като получи бронзов орден. На надпреварата в Казахстан те бяха дружно с техния преподавател и наставник Ганка Вътева.

Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика е годишна интернационална олимпиада за възпитаници, която се организира годишно в Алмати, Казахстан. Това е нейното следващо 20-то издание, като в влиятелното съревнование вземат участие едни от най-хубавите гимназисти на профилирани физико-математически учебни заведения.

Целта на надпреварата е да се разпространяват науките математика, информатика и физика, да се развива интернационалното съдействие и да се открият другарски връзки сред профилираните учебни заведения по целия свят.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР