Отборът на Пари Сен Жермен показа страхотен футбол за пореден

...
Отборът на Пари Сен Жермен показа страхотен футбол за пореден
Коментари Харесай

Това нападение е истински ураган! ПСЖ помете съперник с осем гола

Отборът на Пари Сен Жермен сподели страховит футбол за следващ път през този сезон в Лига 1. Парижани разрушиха с 8:0 Дижон в мач от 21-ия кръг на френското състезание. Играчите на Унай Емери се забавляваха по време на целия дуел и можеха да стигат и до още по-разгромен триумф.

Наставникът на отбора реши да стартира с Анхел ди Мария вместо Килиан Мбапе в атомното нападание на тима и аржентинецът се възползва от шанса си, отбелязвайки първите две попадение и подавайки за третото на Единсон Кавани. Уругваецът пък се разписа за 156-и път с фланелката на ПСЖ, с което се изравни със Златан Ибрахимович като голмайстор номер едно в историята на клуба. Рекордната покупка в международния футбол Неймар пък означи четири гола. В последна сметка в срещата се разписа и Мбапе, който се появи като запаса през втората част.

Резултатът бе открит от домакините още в четвъртата минута. Тогава Ди Мария сътвори шедьовър и с параболичен удар с левия крайник прониза Баптист Рейне. Десетина минути по-късно още веднъж аржентинецът бе прецизен. Той довкара на празна врата един пас на Неймар след многоходова композиция, при която бразилецът излезе самичък против стража на гостите. Съвсем скоро резултатът набъбна на 3:0. Ди Мария центрира към Кавани и уругваецът с глава означи трети гол. В самия завършек на полувремето Неймар също се разписа измежду голмайсторите. Най-скъпият състезател в историята вкара от фал.

ПСЖ - ДИЖОН 8:0
1:0
Ди Мария (4)
2:0 Ди Мария (15)
3:0 Кавани (21)
4:0 Неймар (45)
5:0 Неймар (56)
6:0 Неймар (73)
7:0 Мбапе (76)
8:0 Неймар (81-д)

ПСЖ: Ареола, Берчиче, Кимпембе, Тиаго Силва, Моние, Верати, Ло Селсо, Дракслер, Ди Мария, Неймар, Кавани

ДИЖОН: Рейне, Росие, Варо, Ямбере, Шафик, Мари, Квон, Саид, Абеид, Шека, Жано

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Лига 1 21 кръг, сряда 17 януари  Пари Сен Жермен 8:0краен резулат  Дижон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР