Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи

...
Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи
Коментари Харесай

Везенков с 22 точки за успеха над Панатинайкос

Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи Панатинайкос с 68:66 (24:14, 11:24, 14:10, 19:18) като хазаин в среща от осмия кръг на шампионата на Гърция по баскетбол за мъже, заяви Българска телеграфна агенция. Успехът бе осми следващ за Олимпиакос, който продължава без проваляне в шампионата. Тимът на Панатинайкос позволи втора загуба от седем изиграни мача.

Александър Везенков бе най-резултатен за успеха на гранда от Пирея. Българинът приключи с 22 точки, 7 битки, 2 асистенции и 1 открадната топка за 38 минути на терена.

Двубоят бе доста оспорван, с поделено превъзходство. Домакините натрупаха 10 точки преднина след първата част, само че гостите от Панатинайкос изиграха по-добра втора четвърт и водеха с 38:35 на почивката. Олимпиакос взе точка задатък преди последния интервал при 49:48 и в последните 7 минути на мача удържа водачеството.

Мустафа Фал добави 17 точки и 9 битки за спечелилите, а за Панатинайкос Дуейн Бейкън се регистрира с 20 точки и 5 битки.

В идващия кръг от гръцкото състезание на 11 декември баскетболистите на Олимпиакос ще гостуват на ПАОК, само че два дни по-рано имат домакинство против италианския Виртус Болоня в Евролигата.

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР