Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, победи

...
Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, победи
Коментари Харесай

Олимпиакос отвя Арис, Александър Везенков отново блести

Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, победи Арис с 82:51 (22:4, 17:20, 21:13, 22:14) в среща от четвъртфиналите в шампионата за Купата на Гърция по баскетбол за мъже. Финалите в конкуренцията се организират в Ираклион на остров Крит.

На полуфиналите Олимпиакос чака спечелилия от двойката Панатинайкос - Колосос Родос, които играят по-късно през днешния ден. В другия полуфинал един против различен ще се изправят съставите на АЕК и Перистери.

Александър Везенков продължава със мощното си показване и бе най-полезен за гранда от Пирея. Националът приключи с 15 точки, 8 битки, 3 асистенции и 1 отнета топка за 20 минути на терена.

Тарик Блек добави 14 точки, 7 битки и 2 асистенции за триумфа на Олимпиакос, който имаше предимство през целия дуел. Везенков и съотборниците му поведоха с 22:4 след първите 10 минути игра, а на почивката резултатът бе 39:24. Арис не съумя да се опълчи на участника в Евролигата и след почивката, като след третата част Олимпиакос имаше преднина от 60:37.

Чевес Гудуин бе най-резултатен за отбора от Солун с 11 точки и 7 битки.

Полуфиналите в шампионата за Купата на Гърция ще се проведат в събота, а мачът за трофея ще се играе в неделя.
 Левски се намести в Топ 4 след успех над Шумен
Левски се намести в Топ 4 след успех над Шумен

Силен мач за Джон Флорвиъс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР