Отборът на Нюкасъл направи важна крачка към класирането си за

...
Отборът на Нюкасъл направи важна крачка към класирането си за
Коментари Харесай

Нюкасъл взе минимален аванс срещу Саутхямптън след първия полуфинал за Купата на лигата

Отборът на Нюкасъл направи значима крачка към класирането си за финала в шампионата за Купата на лигата на Англия, откакто в първия полуфинален конфликт против Саутхямптън отборът на Еди Хау се наложи с 1:0 като посетител.

" Свраките " бяха по-опасния отбор през целия дуел, като можеха да поведат още в 37-та минута, когато Жоелинтон прати топката във вратата на домакините, само че попадението му не бе зачетено поради засада.

Всичко обаче бе изцяло постоянно в 73-та минута, когато Александър Иска проби отдясно и комбинира с бразилеца, за който остана по-лесната задача да осъществя в опразнената врата за 1:0.

Футболистите на Саутхямптън пробваха да отговорят и единствено 120 секунди по-късно Адам Армстронг беше прецизен за 1:1, само че насладата му не търпя дълго, защото след интервенция на ВАР голът беше анулиран поради игра с ръка на нападателят на " светците ".

В края на срещата домакините трябваше да понесат и различен удар, защото хърватският бранител Дуйе Чалета-Цар беше изпъден за втори жълт картон.

Така срещата приключи с най-малък триумф в интерес на Нюкасъл, а реваншът на " Сейнт Джеймс Парк " е идният вторник (31 януари).

При нов триумф или даже тъждество " свраките " ще се класират за своя втори край в шампионата след 1976 година, до момента в който Саутхямптън е в преследването на своето трето присъединяване в разногласието за трофея след 1979 и 2017 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР