Отборът на Нант спечели турнира за Купата на Франция по

...
Отборът на Нант спечели турнира за Купата на Франция по
Коментари Харесай

Нант взе купата на Франция след пауза от 21 години

Отборът на Нант завоюва шампионата за Купата на Франция по футбол след триумф с 1:0 над Ница във финала, игран на „ Стад дьо Франс “ в Париж. Това е първи трофей за Нант от 21 години и общо четвърти в шампионата за Купата на страната. Единственият гол бе дело на Людовик Блас от дузпа в 47-ата минута. Победата донесе на Нант правото да играе в шампионата Лига Европа през идващия сезон.

Първата по-изгодна опция в срещата бе за Ница. Ами Гуири получи отличен пас и излезе в добра позиция за пукотевица, само че бе спрян от вратаря на Нант Албан Лафон. Андрей Жирото насочи изстрел в глава в 14-ата минута при офанзива за Нант, само че също не съумя да се разпише.

Малко след началото на второто полувреме обаче Людовик Блас осъществя за Нант, откакто в 47-ата минута трансформира в гол отсъдената дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Хишам Будауи. Само три минути по-късно Педро Чиривеля не съумя да усили задатъка на Нант, а в 56-ата Гуири пък пропусна опция за Ница да изравни.

Нови пропуски на Моузес Симон в 58-ата и на Жан-Шарл Кастелето в 60-ата минута оставиха резултата единствено 1:0 за Нант. Футболистите на Ница имаха искания за дузпа в 64-ата минута, само че такава не бе отсъдена, а до края не съумяха да стигнат до попадение и да изравнят.

По време на срещата последователите на Нант демонстрираха фланелки с номер 9 на някогашния аржентински нападател на отбора Емилиано Сала, който почина трагично през 2019 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР