Нов пакет военна помощ за Украйна обявиха Съединените щати. В

...
Нов пакет военна помощ за Украйна обявиха Съединените щати. В
Коментари Харесай

Руските части контролират над 10 села в украинските Харковска и Запорожска области

Нов пакет военна помощ за Украйна оповестиха Съединените щати. В Киев държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон дава на Киев спомагателни 2 милиарда $, които ще бъдат ориентирани към вложения в промишлеността на Украйна.
Прочетете още
Американската военна помощ се концентрира върху изпращането в Украйна на системи " Пейтриът ", муниции, бронирани транспортни средства, ракети и други средства за противовъздушна защита, съобщи Блинкън на взаимна конференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

" Разбира се, сега сме фокусирани върху обстановката в Харковска област. Помощта, която разгласих през днешния ден, само че изключително пакетът от 60 милиарда $, идват в сериозен миг. За нас оръжейните доставки са приоритет ", акцентира Блинкън.

А украинският външен министър Кулеба предизвести:

" При всяко забавяне на доставките на оръжия ние губим на фронта ".

На конференцията в Киев стана ясно, че сключването на двустранно съглашение за сигурност сред Съединени американски щати и Украйна следва до седмици.

" Свършихме добра работа, доста скоро ще завършваме текста. Тежката работа е свършена и мисля, че можем да подпишем съглашението още в идващите седмици ".

Блинкън позволи провеждането на скорошна среща сред президентите на Съединените щати и Украйна. Следващият месец в Швейцария би трябвало да се организира мирна конференция за Украйна.

Според разнообразни източници съветските елементи управляват към този момент над 10 села в украинските Харковска и Запорожска области. Говорител на украинската войска удостовери, че съветските войски заемат позиции по улиците на украинския граничен град Вовчанск в Харковска област.

Според репортери на западни медии в северната част на града се водят сражения. В същото време военните предизвестяват, че Русия струпва войски и по границата със Сумска област, евентуално в подготовка за нова офанзива.

Заради усложнената конюнктура на фронта украинският президент Володимир Зеленски е отсрочил всичките си идни визити в чужбина. А съветникът му Михайло Подоляк назова " лицемерни " мненията на съветския президент Владимир Путин по отношение на вероятни договаряния за войната в Украйна.

В навечерието на визитата си в Пекин съветският президент съобщи, че поддържа мирния проект на Китай от 12 точки. " Русия е отворена към разговор ", декларира Путин пред китайската осведомителна организация Синхуа.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън също разяснява изказването на Путин с думите, че " в случай че Русия в действителност искаше да води договаряния, Украйна сигурно нямаше да откаже ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР