Отборът на Манчестър Юнайтед възнамерява да подпише с нов централен

...
Отборът на Манчестър Юнайтед възнамерява да подпише с нов централен
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед ще търси нов защитник през лятото

Отборът на Манчестър Юнайтед има намерение да подпише с нов централен бранител през летния трансферен прозорец. „ Manchester Evening News “ твърди, че „ алените дяволи “ са провели първични диалози с представителите на Антонио Рюдигер, който има контракт с Челси единствено до края на сезона, само че е малко евентуално немският национал да се причисли към тях.

Източници, близки до играча, настояват, че Рюдигер желае да напусне лондончани, само че в това време да се причисли към тим, който ще играе в Шампионската лига през идващия сезон. Въпреки че Юнайтед изостава на три точки от четвъртия Тотнъм, идващите им три мача са като посетител на Ливърпул и Арсенал, както и против Челси на „ Олд Трафорд “.

Юнайтед притегли Рафаел Варан от Реал Мадрид през лятото, само че пропусна 15 мача заради травми или болест. Французинът беше съществена цел на Юнайтед, а централният защитник на Виляреал Пау Торес негова опция. Торес оказа помощ на „ жълтата подводница “ да стигне до полуфиналите на Шампионската лига тази акция и евентуално ще попадне в състава на Испания за идното Световното състезание.

Юнайтед към този момент е позволил 44 гола във Висшата лига – толкоз, колкото в 38 мача през предишния сезон. Те са застрашени да пренапишат отрицателния си връх от 54 позволени гола през сезон 2018/2019, което е най-лошото им показване в отбрана от 40 години насам. Хари Магуайър пък имаше доста тежък сезон и може да бъде лишен от капитанската лента от новия управител Ерик загар Хаг.

В същото време Юнайтед са подготвени да пуснат Ерик Баи и Фил Джоунс да си тръгнат, като и двамата играчи също са подготвени да създадат идната крачка. Въпреки че подписа нов контракт предишния април, Баи изигра едвам седем мача за Юнайтед този сезон, като записа повече участия за националния тим на Кот д'Ивоар.

30-годишният Джоунс започва единствено един път за последните две години, до момента в който Аксел Туанзебе също може да напусне след два неприятни интервала чартърен в Астън Вила и Наполи.

Нов полузащитник също е приоритет за Юнайтед през лятото и те към този момент работят по евентуална договорка за Калвин Филипс от Лийдс Юнайтед. Юнайтед също се стреми да подпише с най-малко един нападател и може да се наложи да търси авариен вратар, защото Дийн Хендерсън е подготвен да напусне или чартърен, или за непрекъснато в търсене на титулярно място.

Manchester United targeting centre-back in transfer window |
— Man United News (@ManUtdMEN)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР