Отборът на Ливърпул срази Виляреал само с 2:0 в първия

...
Отборът на Ливърпул срази Виляреал само с 2:0 в първия
Коментари Харесай

Ливърпул гледа към финала в Шампионска лига след 2:0 с Виляреал

Отборът на Ливърпул съкруши Виляреал единствено с 2:0 в първия им мач от полуфиналната фаза на Шампионската лига. В 53-ата минута Первис Еступинян си вкара автогол след центриране на Джордън Хендерсън, а малко по-късно Садио Мане (55) вкара втори гол за мърсисайдци, които ще пътуват за реванша в Испания с прекрасен задатък.

" Червените " преобладаваха през първата част и се опитваха да притиснат испанците до тяхното наказателното поле. Садио Мане пропусна два страхотни шанса до 12-ата минута, а малко по-късно Луис Диас стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира подло в крайници на бранител в жълто, само че Херонимо Рули внимаваше и я улови.

В средата на първата част Салах пропусна от близка отдалеченост, пращайки топката над вратата, а в 30-ата минута  Рули парира нов мощен шут на Диас. Три минути по-късно Садио Мане насочи удар от дъгата пред наказателното поле, само че след рикошет в Раул Албиол топката мина настрана от вратата. В 42-ата минута Тиаго нанесе застрашителен удар от над 20 метра, а топката срещна десния непряк дирек за шанс на Рули.

И след почивката дейностите се развиваха най-вече в половината на гостите, а домакините осъществиха два гола за две минути и взеха удобен задатък. Първо гол на Фабиньо след удар от границата на вратарското поле не бе приет поради засада на Ван Дайк. Три минути по-късно Садио Мане изведе Джордън Хендерсън на дясното крило. Капитанът на мърсисайдци центрира, само че топката се удари в крайници на Первис Еступинян и влетя в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Ван Дайк подаде през центъра към Салах, който нахлу в наказателното поле и издебна момента, с цел да подаде към Садио Мане и сенегалецът самичък против Херонимо Рули удвои задатъка на мърсисайдци. 

В 64-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира отдясно и откри Анди Робъртсън в наказателното поле, а левият бек на домакините прати топката във вратата, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада. Четири минути по-късно Рули със сетни сили отрази удар отдалеко на Върджил ван Дайк.

Играчите на Юрген Клоп продължиха да владеят повече топката, само че по този начин и не потеглиха по-рисковано в офанзива в търсене на трети гол. Гостите пък не съумяха да основат рискове пред вратата на Алисон и за цялостен мач насочиха единствено един неакуратен удар.

Реваншът на „ Естадио де Ла Серамика “ е идната седмица на 3 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР