Отборът на Ливърпул направи огромна крачка към класирането си за

...
Отборът на Ливърпул направи огромна крачка към класирането си за
Коментари Харесай

Ливърпул се развихри в Прага и вече гледа към четвъртфиналите в Лига Европа

Отборът на Ливърпул направи голяма крачка към класирането си за идната фаза в шампионата Лига Европа, откакто разруши с 5:1 като посетител чешкия Спарта Прага в първия двубой посред им от осминафиналите във втория по мощ европейски клубен шампионат.

Другата добра вест за " мърсисайдци " е, че в игра за тях се завърна огромната им звезда Мохамед Салах, който влезе като запаса и даже означи гол, който за негово страдание беше анулиран поради засада.

Иначе мачът започва чудесно за футболистите на Юрген Клоп, които поведоха в резултата още в 6-ата минута, когато Алексис Макалистър бе фаулиран в наказателното поле и на собствен ред осъществя дузпата за 1:0.

До края на първото полувреме сцената принадлежеше на Дарвин Нунес, който в 25-ата минута удвои преднината на гостите с впечатляващо осъществяване от отдалеченост, а малко преди почивката направи задатъка на своя отбор типичен с прекрасен диагонален изстрел.



Втората част стартира надалеч по-позитивно за домакинските последователи, защото секунди след подновяването на играта техните любимци понижиха пасива си след атрактивен автогол на Конър Брадли.

Още в 53-ата минута обаче Ливърпул си върна преднината от три попадения посредством Луис Диас, който получи пространство в противниковото наказателно поле и от към десетина метра не пропусна да се разпише за трети път в актуалното издание на Лига Европа.

Крайното 5:1 в интерес на водача в британската Висша лига пък оформи Доминик Собослай в продължението на срещата с удар от границата на наказателното поле.

Реваншът сред Ливърпул и Спарта Прага на " Анфилд " е тъкмо след седмица (14 март) от 22:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР