Отборът на Левски приема последния във временното класиране тим на

...
Отборът на Левски приема последния във временното класиране тим на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Левски vs Етър 1:0, златна резерва измъкна сините

Отборът на Левски приема последния във краткотрайното класиране отбор на Етър в мач от 10-ия кръг на efbet Лига.. Асен Митков откри резултата в 81-ата минута. Срещата на стадион „ Георги Аспарухов ” и може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим всичко най-важно от мача минута по минута, като в уеб страницата ни може да намерите видео от всеки гол и всяка забавна обстановка.

Първата опция в срещата пристигна след единствено 29 секунди, когато Уелтън изведе вляво по нападението Джавал Ел Джемили. Той насочи мощен удар от дребен ъгъл, само че прати топката в странично мятане. В осмата пък  " сините " извършиха късо свободен удар, а Уелтън пое и стреля мощно по земя към търновската врата. Мартин Величков не се намеси задоволително добре и не съумя да избави топката, която мина край десния непряк дирек. При последвалия корнер удар на Роналдо беше блокиран от защитник на Етър.

В десетата минута в опитите си да бъде техничен Роналдо настъпи мъчително капитана на " болярите " - Крум Стоянов, който трябваше да получи лекарска помощ. Девет по-късно пък Уелтън получи жълт картон за цинична симулация в наказателното поле на Етър. Той потегли да се надиграва с Валери Христов и пусна топката край бранителя, след което реши да падне на земята, само че реферът - Иво Андреев, внимаваше и декорира офанзивния футболист на столичани.

Секунди по-късно пък беше насочен доста мощен удар от дистанция от Андриан Краев, само че топката мина над напречната греда на гостите. В 29-ата Левски извърши корнер, а топката отиде към далечната греда за Хосе Кордоба. Панамецът насочи удар с глава от близко, само че Величков избави.

Домакините продължиха с териториалния си напън по отношение на " виолетовите ", които в този мач играха с бял екип, само че този напън не водеше до обстановки с огромно качество пред вратата на Мартин Величков. В последните минути на първата част вратарят на гостите - Величков, на два пъти направи спасявания след удари от страна на Ел Джемили и Фадига.

Минута преди края на първата част Уелтън даде пас по земя отляво към Роналдо, който беше на далечната греда, само че Крум Стоянов с шпагат предотврати дуар от бразилеца.

Втората част, предстоящо, започва със сериозен напън на домакините. Левски притисна Етър оптимално, а " болярите " удобно се прибраха в и пред наказателното си поле. Десет след подновяването на играта Джавад Ел Джемили насочи извънредно качествено осъществяване от директен свободен удар, само че Мартин Величков се намеси чудесно и блокира изстрела на мароканеца с испански паспорт. В 57-ата Цунами центрира отляво, а Величков изелзе и мазета. Той прати топката към Ел Джемили, който нападна от въздух, само че с акробатична интервенция вратарят на Етър прати топката в корнер.

Последва доста съществено шоу с редица факли и димки от почитателите на домакините, поради което срещата беше прекъсната за 7-8 минути.

В 77-ата минута пък Уелтън проби отляво във вътрешността в наказателното поле и мина край Валери Христов. След това последва мощен удар с десния крайник, само че настрана от вратата на Величков. Влезлият преди по-малко от минута на терена - Асен Митков, откри резултата на " Герена ". Уелтън проби отляво и центрира, а Митков се нагоди да стреля с глава и от близко поведе " сините ".

LIVE /

1:0 Митков (81)

Стадион: " Виваком Арена Георги Аспарухов " (София)

Рефер: Иво Андреев (София)

Левски:  1 Пламен Андреев 6 Цунами 7 Роналдо 8 Андриан Краев 9 Рикардиньо 11 Джавад Ел Джемили 17 Уелтън 22 Патрик-Габриел Галчев 33 Хосе Кордоба 50 Кристиан Димитров 97 Асими Фадига

Треньор: Николай Костов

Етър:  22 Мартин Величков 2 Валери Христов 4 Георги Александров 15 Георги Ангелов 6 Пламен Димов 25 Крум Стоянов 8 Моран Мартин Абдиел 29 Янко Ангелов 7 Кольо Станев 70 Димо Бакалов 14 Ивайло Димитров

Треньор: Емануил Луканов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР