Отборът на Хърватия ще проведе базовия си лагер за Евро

...
Отборът на Хърватия ще проведе базовия си лагер за Евро
Коментари Харесай

Хърватия отказа базата в Шотландия за Евро 2020

Отборът на Хърватия ще организира базовия си лагер за Евро 2020 вкъщи вместо в Шотландия поради коронавирусните карантинни правила, оповестиха публични лица, дни откакто чехите взеха сходно решение.

Хърватската футболна федерация разгласи, че шотландските правила значат, че в случай че един състезател или член от щаба се болести, то целият тим ще би трябвало да бъде подложен под карантина. „ Няма да позволим нашият престой в Шотландия да сложи отбора пред угрозата от карантина “, сподели членът на федерацията Мариян Кръстич в свое изказване. 

Свегтовният вицешампион Хърватия трябваше да дойде в Сейнт Андрюс на 8 юни, пет дни преди откриващия си мач против Англия в Лондон. Но федерацията разкри, че съставът ще бъде основан в Ровин на Адриатическото крайбрежие.

Чешкият тим също разгласи през уикенда, че ще се готви в столицата Прага за сметка на Единбург поради риска от изолираност. След като се изправи против Англия, Хърватия пътува до Глазгоу за мач с Чехия на 18 юни и Шотландия четири дни по-късно. 

Селекционерът на „ огнените “ Златко Далич съобщи, че преместването на базовия лагер вкъщи е най-хубавото решение поради актуалните условия. „ Ще имаме невероятни условия…и първокласен терен, а това е нещо, което не можем да намерим за толкоз къс интервал. Ще се опитаме да намерим нужното успокоение, до момента в който поддръжката на хората може да ни даде единствено спомагателна сила “, разяснява той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР