Отборът на Финикс Сънс надигра като гост Лос Анджелис Клипърс

...
Отборът на Финикс Сънс надигра като гост Лос Анджелис Клипърс
Коментари Харесай

Финикс е на победа от финала в НБА

Отборът на Финикс Сънс надигра като посетител Лос Анджелис Клипърс с 84:80 т. в мач от финалната серия на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада. Така отборът поведе с 3:1 триумфа, играе се до 4 победи. Петата среща е във вторник, а при триумф Финикс ще се класира на край за първи път след 1993 година

И двата тима бяха извънредно напрегнати поради големия залог в мача, само че по-силната игра на гостите през първото полувреме им разреши да си тръгнат от Лос Анджелис с основен триумф и по всичко проличава решителна преднина. На полувремето Финикс водеше с 50:36, само че домакините от Лос Анджелис се завърнаха в мача след 30:19 в третата четвърт. 

В последния интервал двата тима се скъсаха да пропущат от преференциални позиции, което облагодетелства повече гостите. Статистиката от мача красноречиво демонстрира какъв брой слаба бе стрелбата и на двата тима в мача. Финикс реализира 36 % успеваемост от игра и 20 % от тройката, до момента в който при Клипърс параметрите бяха още по-лоши - 32,5 % от игра и 16,1 % от тройката. 

Девин Букър бе най-резултатен за Финикс с 25 точки, само че над всички за гостите бе центърът ДиАндре Ейтън с 19 точки и 22 битки. Ветеранът Крис Пол прибави още 18 точки. 
За Лос Анджелис Клипърс Пол Джордж осъществя 23 точки и взе 16 битки, само че вкара единствено една тройка от девет опита и пропусна шест от 18-те си наказателни удара. Реджи Джаксън добави 20 точки, а хърватинът Ивица Зубац завърши с 13 точки и 14 битки. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР