Отборът на Едмънтън Ойлърс започна подготовка за рестартирането на сезона

...
Отборът на Едмънтън Ойлърс започна подготовка за рестартирането на сезона
Коментари Харесай

Едмънтън започна подготовка за рестартирането на сезона в НХЛ

Отборът на Едмънтън Ойлърс стартира подготовка за рестартирането на сезона в Националната хокейна лига. На първото занятие в " Роджърс Плейс " се появиха петима играчи - нападателите Алекс Чиасон и Тайлър Бенсън, бранителите Крис Ръсел и Мат Бенинг, както и младият вратар Стюарт Скинър.

От понеделник лигата позволи прекосяване към втората фаза на подготовката на хокеистите. Тя включва занимания в дребни групи при съблюдаване на избрана отдалеченост сред играчите.

Тимът на Калгари Флеймс също трябваше да стартира подготовка в понеделник, само че представител на клуба съобщи, че това ще стане на по-късен стадий тази седмица. Отборите на Ванкувър Канъкс и Уинипег Джетс за момента не възнамеряват сходни тренировки, защото огромна част от хокеистите им се прибраха по родните си места по време на пандемията от COVID-19. Подобно е и ситуацията в състава на Монреал, само че " канадците " имат подготвеност да стартират тренировки в границите на 72 часа.

What a beautiful sight!

Chiasson, Benning, Russell, Benson & Skinner hit the ice at @RogersPlace this afternoon as #Oilers players are now permitted to train in small groups per Phase 2 of the @NHL's Return to Play Plan. pic.twitter.com/R8CBqbleU0
— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) June 8, 2020 От отбора на Торонто Мейпъл Лийфс оповестиха, че хокеистите им към този момент вършат проучвания за ковид и са подготвени да стартират тренировки до дни при удобни резултати. Последният канадски състав - този на Отава Сенатърс, който е един от седемте клуба в лигата, които няма да играят в плейофите, към този момент не възнамерява започването на подготвителен развой.

В края на предишния месец клубовете от НХЛ се договориха сезонът да бъде удължен с плейофи, в които присъединяване ще вземат 24 тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР