Отборът на Дея спорт Бургас победи швейцарския тим Лозана с

...
Отборът на Дея спорт Бургас победи швейцарския тим Лозана с
Коментари Харесай

Дея спорт надви Лозана в първия 1/16-финал от турнира Чалъндж къп

Отборът на Дея спорт Бургас победи швейцарския отбор Лозана с 3:1 (27:25, 25:12, 19:25, 25:17) в първия мач от 1/16-финалите на третия по мощ волейболен шампионат " Чалънджър Къп ". Мачът се игра в Бургас.
Тимът на Вецислав Симеонов би трябвало да завоюва най-малко два гейма на реванша в Швейцария, с цел да се класира за идната фаза.

Първият гейм бе доста оспорван, като гостите даже поведоха с 25:24 и имаше геймбол, само че отборът от Бургас завоюва следващити три точки, с цел да завоюва частта. Във втория гейм Дея спорт бе извънредно безапелационен, като разреши на швейцарците да запишат едвам 12 точки.

Лозана въпреки всичко се върна в мача, като завоюва третата част с 25:19. Дея спорт не остави подозрение в превъзходството си в четвъртия гейм.

Българите направиха 7 аса от сервис в мача, както и съумяха да създадат 12 точки от обсада против единствено 2 на Лозана.

За Дея спорт най-резултатен бе Николай Учиков със 17 точки, а Валентин Братоев добави 16. За Лозана най-вече точки осъществя Жерман Йохансен - 18.

В дебютното си присъединяване на европейска сцена отборът в профил испанския Лас Палмас. Бургазрлии първо отстъпиха на противника с 1:3 при гостуването си, а по-късно надигра испанците с 3:1 и завоюва златния гейм с 15:13, с цел да продължи напред.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР