Отборът на Ботев Пловдив победи с 2:0 състава на Арда

...
Отборът на Ботев Пловдив победи с 2:0 състава на Арда
Коментари Харесай

Ботев (Пд) трети в класирането след успех в Кърджали

Отборът на Ботев Пловдив победи с 2:0 състава на Арда в среща от 20-ия кръг на футболното ни състезание. С тази среща бе даден и формалният старт на пролетния полусезон, въпреки и към този момент да се изиграха два отсрочени от есента дуела. С този триумф Ботев излезе на третото място в класирането с 35 точки, съставите на ЦСКА София имат надлежно 41 и 45, само че и мач по-малко.

В 16-ата минута Емануел Току проби и комбинира с Реда Рабей, който стреля, само че не уцели топката по най-хубавия метод и тя прелетя високо над вратата. Две минути по-късно Тодор Неделев опитва шанса си отдалеко, само че Алекс Петков блокира изстреля му. Арда отговори с бърза контраофанзива, като Тонослав Йорданов бе изведен на добра позиция, само че Виктор Генев застана на пътя на топката. Секунди по-късно Давид Кики стреля от отвън наказателното поле, само че топката още веднъж профуча доста над вратата.

В 26-ата минута Мохамед Брахими се измъкна от отбраната на домакините, след което преодоля Християн Василев, само че топката му избяга и до гол не се стигна. Арда още веднъж съумя да отговори с удар на Тонислав Йорданов, който още веднъж бе блокиран от Виктор Генев. В 34-ата минута удар на Ето`о мина настрана от вратата. Три минути по-късно Рабей насочи рисков шут с левия си крайник, който не бе по никакъв начин надалеч от това да опъне мрежата на вратата зад Християн Василев.

В 42-ата минута Дилан Мертенс получи огромен кулоар пред себе си. Халфът на Ботев стреля от далечна отдалеченост, само че вратарят на Арда внимаваше и парира. Веднага по-късно Тонислав Йорданов имаше опция да шутира към вратата на Ботев. Изстрелът на младока обаче беше доста неакуратен и топката излезе в навън. В края на първото полувреме Иван Тилев заложи на удар отвън наказателното поле. Опитът ми беше добър, само че ударът му мина над напречната греда.

Втората част стартира мощно за Ботев с отличен пробив на Брахими, само че и негов удар около дясната греда. В 55-ата минута Тонислав Йорданов потърси далечния ъгъл на вратата на Ханкич, само че вратарят беше заел добра позиция и улови топката в ръцете си. В 64-ата минута Давид Кики се подигра с няколко футболисти на Ботев. Той направи ослепителен пробив и подаде към свободния вдясно Румен Руменов. Вместо да насочи топката към свободния ъгъл на ватата, той стреля на сантиметри около гредата. Гостите поведоха в 75-ата минута с гол на влезлия от пейката Антоан Бароан, а асистенцията бе на друга запаса - Димитър Тонев.

В 90-ата минута Ботев стигна до втори гол. При бърза контраофанзива Милен Стоев си означи автогол в опита си да почисти топката, която бе изритана от Антоан Бароан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР