Отборът на Белгия сътвори сензацията на днешния ден в група

...
Отборът на Белгия сътвори сензацията на днешния ден в група
Коментари Харесай

Белгия хвърли бомба в групата на България

Отборът на Белгия сътвори сензацията на днешния ден в група “А ” на ЕвроБаскет 2022. “Червения динамит ” избухна против най-сериозния си съперник в групата, надигравайки международния първенец Испания с 83:73 (15:11, 17:22, 25:21, 26:19) в зала “Арена Тбилиси ” в грузинската столица. 

Така три тима към този момент разполагат с еднакъв баланс от 2 победи и 1 загуба - Испания, Черна гора и Белгия. Турция е с 2-0, Грузия е с 0-2, а България към този момент е с 0-3 след днешното си проваляне от черногорците. След малко стартира дуелът сред Турция и домакините от Грузия.

Двубоят вървеше към победа на Испания в средата на третата четвърт, когато белгийците се завърнаха в мача и на своя ръка излязоха напред при 49:54. Двубоят бе равносилен във финалния интервал, като международните първенци още веднъж се оказаха напред в резултата при 73:71, само че съставът на Дарио Гергя приключи мача с блестяща серия от 12 следващи точки, с цел да открадне успеха след крайното 73:83.

Ману Лекомт приключи с 20 точки за успеха на белгийците, Пиер-Антоан Жиле вкара още 14 точки и взе 5 битки, Ретин Обасохан наниза 11 точки, а Исмаел Бако се разписа с 10 точки.

Уили Ернангомес завърши с 18 точки и 4 битки за Испания, до момента в който Хуанчо Ернангомес и Лоренцо Браун осъществиха по 11 точки всеки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР