Отборът на българския национал Александър Везенков Сакраменто Кингс победи Лос

...
Отборът на българския национал Александър Везенков Сакраменто Кингс победи Лос
Коментари Харесай

Сакраменто Кингс с Александър Везенков победи Лос Анджелис Лейкърс в мач от НБА

Отборът на българския национал Александър Везенков Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение в мач от Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), съобщи Българска телеграфна агенция.

В третия си мач от сезона в НБА Везенков вкара 11 точки за 18 минути игра и се регистрира още с 4 битки и една асистенция. Най-резултатен за " кралете " беше Де'Арън Фокс с 37 точки. Антъни Дейвис записа 30 точки за " езерняците ", а 27 точки добави звездата на отбора ЛеБрон Джеймс.


Сакраменто Кингс завоюва безапелационно първата четвърт с 41:28, само че по-късно Лейкърс навакса изоставането си и в последна сметка се стигна до продължения при резултат 115:115 в края на последната четвърт.

В тях Малик Монк означи 11 от общо 22-те си точки за мача, а Кевин Хъртър вкара основна тройка 32 секунди преди края. Така Сакраменто Кингс се наложи в продълженията със 17:12 и завоюва калифорнийското дерби, като помрачи 20-годишнината от дебюта на ЛеБрон Джеймс в НБА.

Везенков съобщи след успеха, че дуелът е бил доста натоварен.

" Още преди мача споделих, че когато се прибера у дома и осъзная, че съм играл против ЛеБрон да вземем за пример, това ще е малко като сън. Но, когато сме в мача, ние знаем кои сме, знаем и кои са Лейкърс. Опитахме се да се конкурираме с тях в продължение на 48 минути плюс продължението. Получи се в действителност доста натоварен мач и с доста контакт, само че мисля, че изключително през второто полувреме и в четвъртата част успяхме да ги ограничим в отбрана ", разяснява българският национал пред телевизия NBC Sports California след мача.

" Работим доста на тренировките. Чакахме те да създадат неточност в отбрана. Направиха то тъй че Домантас Сабонис ме видя и вкарахме панер. Баскетболът е игра на неточности и изгубени топки, тъй че се възползвахме от това ", изясни Александър Везенков една от обстановките, при които се разписа в коша на Лейкърс.

" Аз играя от към 10-12 години и не съм виждал състезател да се завърне с травма толкоз бързо едвам в третия мач от сезона. Това демонстрира какъв брой доста той искаше да помогне да спечелим мача. Да побеждаваш е табиет. Всичи играчи способстваха през днешния ден. Какво да кажа за Малик, той вкара 11 точки в продължението, вкара значими стрелби. Не желая обаче да загатвам имена, тъй като всички дадоха най-хубавото от себе си ", сподели още българинът във връзка Ди'Арън Фокс и останалите си съотборници.

Попитан за почитателите на Сакраменто, Везенков съобщи: " Ние имаме потребност от нашата аудитория във всеки мач вкъщи. Домакинствата са доста значими, желаеме да пазиме нашия терен, да побеждаваме колкото може повече. Искаме от почитателите да бъдат шумни. Ще има върхове и спадове, само че в този момент сме в действителност щастливи. "

" Тук скоростта е друга, играта е друга. Трябва да се приспособя и душевен. Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкоз положителни, само че аз съм тук, работя всеки ден, пробвам се да се изучавам от всички. Всеки съвет е доста потребен. Опитвам да се приспособявам допустимо най-бързо ", добави Александър Везенков на въпрос за баскетбола в НБА

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР