Отборът на България посреща Унгария в европейска квалификация от група

...
Отборът на България посреща Унгария в европейска квалификация от група
Коментари Харесай

Националите играят днес с Унгария

Отборът на България посреща Унгария в европейска подготовка от група G през днешния ден, 16 ноември, от 19:00 часа След доста премеждия и обрати в последните десетина дни, срещата в последна сметка ще се изиграе на Националния стадион „ Васил Левски “ в столицата при закрити врата. Това е последно домакинство за националите в несполучливата акция за Евро 2024.

Официалният дебют на новия селекционер Илиан Илиев бе засенчен още преди мача, откакто се стигна до скандал по отношение на мястото на осъществяване на дуела. След като в началото бе преместен за стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, мина през „ Арена Арда “ в Кърджали “, най-сетне от УЕФА взеха извънредно решение мачът да бъде на авансово оповестения за хазаин на срещата стадион „ Васил Левски “. 

Илиев размени на поста уволнения след слабите резултати Младен Кръстаич, като националите ни са без победа през календарната 2023 година – за последно ликувахме с трите точки в формален мач против Северна Македония – на 26 септември предходната година. Последният ни триумф датира от преди тъкмо година – на 16 ноември предходната година България надделя Кипър с 2:0 в контрола.

Срещу „ маджарите “ през днешния ден националният тим ще се опита да спре серия от девет поредни срещи без триумф (официални и другарски мачове). Нашите нямат шансове за класиране на Европейското състезание в Германия идното лято, като са на дъното на групата с едвам две точки от шест мача и ще се опитат да завършат квалификационната си акция с чест и достолепие. Унгарците от своя страна са първи в групата с 14 точки, на една пред втория Сърбия, само че с мач по-малко, както и на шест пред третия Черна гора, в битката за място на Евро 2024.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР