Отборът на Аякс отпадна от Шампионската лига, след като загуби

...
Отборът на Аякс отпадна от Шампионската лига, след като загуби
Коментари Харесай

Аталанта изхвърли 10 от Аякс от Шампионската лига

Отборът на Аякс отпадна от Шампионската лига, откакто загуби с резултат 0:1 от Аталанта в финален мач и за двата тима от група D на Шампионската лига. Луис Муриел означи единственото попадение в 85-ата минута. Шест минути преди този момент Раян Гравенберх получи втори жълт и надлежно червен картон и остави своя отбор с човек по-малко.

В първите 15-ина минути на дуела двата отбора пробваха разследващи офанзиви, които обаче не доведоха до нещо по-опасно пред двамата вратари.

В 16-ата минута Нусир Мазраоуи получи добра топка в наказателното поле и стреля, само че се получи рикошет и излезе в ъглов удар, след който не последва нещо рисково.

Три минути по-късно домакините сътвориха най-чистата голова обстановка досега. Алехандро Гомес откри отлично в наказателното поле Дуван Сапата, който с едно допиране подаде за Мартен де Роон. Нидерландецът стреля мигновено, само че настрана от вратата.

Темпото на игра обаче по никакъв начин не беше високо, като двата отбора не предприемаха непотребни опасности. За сметка на това обаче ситуациите до края на полувремето липсваха.

В добавеното време на първата част Брайън Бробий зачесе с глава центриране отдясно на Антони Санош, само че изстрелът на нападателя попадна право в ръцете на вратаря Пиерлуиджи Голини.

45+3. Goalless at the break. We need that goal in the second half! ⚽️
— AFC Ajax (@AFCAjax)
Първата третина на второто полувреме още веднъж не предложи чисти голови обстановки, като гостите бяха по-активния отбор. Двата отбора продължаваха да водят борба главно в центъра на терена и да се отнасят резервирано към офанзивите.

В 66-ата минута след необедително изтребване на вратаря на Аякс Андре Онана, топката стигна до Матео Песина, който стреля, само че от голлинията Нусаир Мазраоуи съумя да почисти в корнер.

Две минути по-късно домакините желаеха дузпа, откакто резервата Клаас-Ян Хунтелаар падна на тревата, само че съдията не видя учредения да отсъди углавен удар.

Петнадесет минути преди края на постоянното време амстердамци проведоха чудесна офанзива, като с няколко отигравания бе изведен Дейви Клаасен в наказателното поле самичък против Голини, само че вратарят на Аталанта излезе добре и блокира с тяло изстрела на полузащитника.

В 79-ата минута домакините останаха с чоек по-малко, откакто РАян Гравенберх получи втори жълт картон за жестоко нарушаване против капитана на Аталанта Алехандро Гомес. Това обаче бе негов втори и бе изпъден.

79. krijgt zijn 2e gele kaart en dus rood. Ajax met 10 man verder...
— AFC Ajax (@AFCAjax)
Две минути по-късно резервата Луис Муриел не съумя да засече добре с глава от точката за дузпа отлично центриране отляво.

В 85-ата минута обаче Аталанта въпреки всичко стигна до победното попадение. Ремо Фрьолер се пребори за топката в центъра и незабавно изведе Муриел към наказателното поле, а нападателят мина около вратаря и на празна врата осъществя - 0:1.

| 0-1 | 85’

⚽ GOOOOOOOOOOL LUIIIIIIIIIIIS MURIEEEEEEEEEEEL!!! gives us the lead!!! Siamo in vantaggioooo!!! ⚫
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР