Отборът на Астън Вила нанесе първо поражение на Евертън, след

...
Отборът на Астън Вила нанесе първо поражение на Евертън, след
Коментари Харесай

Астън Вила разби Евертън за девет минути

Отборът на Астън Вила нанесе първо проваляне на Евертън, откакто го победи с безапелационното 3:0 в дуел от петия кръг на британската Висша лига. „ Бирмингамци “ означиха и трети гола в границите на девет минути през второто полувреме посредством Мати Кеш в 66-ата, автогол на Люка Дин в 69-ата и гол на Леон Бейли в 75-ата минута.

Първата опция в срещата се откри пред Саломон Рондон, който бе титуляр за Евертън за първи път. Венецуелецът обаче бе спрян от Емилиано Мартинес.

Асмир Бегович, който бе заменил на вратата контузения Джордан Пикфорд, направи дебют за „ карамелите “ и трябваше да се намесва още в шестата минута.

През втората част обаче домакините се развихриха. Мати Кеш откри резултата с първия си гол за бирмингамци в 66-ата минута. Бранителят направи пробив по дясното крило и бе открит от Езри Конса, след което прати топката около Бегович.

Три минути по-късно центриране на Леон Бейли бе отклонено с глава от Люка Дин и топката се озова в мрежата на Евертън за повторно.

Натискът на Вила продължи и отборът на Дийн Смит сътвори още благоприятни условия. В 75-ата минута Бейли направи резултата типичен. Националът на Ямайка, който се появи в игра в 61-ата минута, бе изведен от Дани Ингс и не остави шансове на Бегович. За страдание на бирмингамци малко по-късно Бейли се контузи и трябваше да напусне терена.

Така, Евертън на Рафаел Бенитес загуби за първи път от началото на сезона в Премиършип след три победи и тъждество в първите четири срещи. Мърсисайдци са пети с 10 точки, до момента в който Вила са десети със седем пункта. В идващия кръг бирмингамци гостуват на Манчестър Юнайтед, до момента в който Евертън приема намиращия се на дъното Норич.

Three goals. Three points.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР