Отборът на Алавес записа трети пореден успех в Примера дивисион,

...
Отборът на Алавес записа трети пореден успех в Примера дивисион,
Коментари Харесай

Алавес продължи победния си ход с разгром над Райо

Отборът на Алавес записа трети следващ триумф в Примера дивисион, откакто победи с 5:1 като посетител Райо Валекано в среща от 5-ия кръг на испанското състезание. Головете за спечелилите означиха Химо Наваро, Ибай Гомес, Джонатан Кайери и Бурги, а почетното попадение за изгубилия отбор бе дело на Раул Де Томас.

Двубоят стартира по най-хубавия метод за гостите, които поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато Наваро засече центриране на Джони Родригес от директен свободен удар. Домакините съумяха да изравнят в 30-ата посредством Де Томас, само че четири минути по-късно Алавес още веднъж взе преднина. Тогава Ибай Гомес означи ужасно попадение от границата на наказателното поле, като прати топката в далечния ъгъл на вратата. Това беше двоен удар по Райо, защото в обстановката за гола, се оказа че Абдулайе Ба е блъснал с лакът Кайери и по този начин след консултация с ВАР съдията го изгони с пряк червен картон.
#GoazenGlorioso pic.twitter.com/aH0xy58JvO
— Deportivo Alavés (@Alaves) September 22, 2018 Именно Кайери повиши на 3:1 в 56-ата минута с глава след положително центриране на Джон Гуидети. В 77-ата Ибай Гомес дефинитивно реши мача с второто си попадение в дуела. В последните секунди влезлият като запаса Бурги направи успеха за своя отбор още по-убедителна, откакто опъна мрежата с отдалечен шут.

Така баските продължиха с впечатляващите изяви отначалото на сезона и се намират на трето място в класирането с 10 точки. Домакините са на 18-ата позиция с едвам 3 пункта, само че и с мач по-малко. Примера дивисион 5 кръг, събота 22 септември  Райо Валекано 1:5краен резулат  Алавес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР