От Здравното министерство проверяват случай с починал пациент заради забавяне

...
От Здравното министерство проверяват случай с починал пациент заради забавяне
Коментари Харесай

МЗ проверява дали забавяне на документи е причинило смъртта на пациент

От Здравното министерство ревизират случай с умрял пациент поради закъснение процедурите на Фонда за лекуване в чужбина.

Това стана ясно от изказване на зам.-здравния министър Бойко Пенков. Проверява се работата на самия Фонд за лекуване в чужбина.

По думите му, умрелият пациент е страдал от извънредно тежко, нелечимо и бързо разрастващо се заболяване . Бойко Пенков увери, че в случай че бъдат установени някакви нередности, виновните (институции и лица - б.р.) ще понесат наказване.

Пред медиите т ой показа и преписка с австрийската клиник а, където е трябвало да бъде трансплантиран пациентът. В това писмо се показва, че общото му положение е било такова, че е нямало по какъв начин да се извърши трансплантация.

Пенков увери, че ще се ревизира всяко изказване в писмото на вдовицата на умрелия пациент и работата на администрацията по този случай. Надявам се, че министърът ще бъде праволинеен , посочи още Бойко Пенков.

Забавянето се е получило поради прецизна инспекция на показанията на пациента дали може да му бъде осъществена белодробна трансплантация и дали ще има изгода за самия пациент.

От организация " Медицинския одит " ревизират работата на Фонда. Поне веднъж месечно би трябвало да се събира Комисията за лекуване в чужбина.

Искаме да подобрим работата, увери зам.-здравният министър. Иначе той призна, че има корист с права и закъснение на процедури, само че упоритостта на ведомството е да бъдат усъвършенствани, добави зам.-министър Бойко Пенков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР