От Южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ се присъединиха към отдаването на

...
От Южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ се присъединиха към отдаването на
Коментари Харесай

КОНМЕБОЛ също уважи Аржентина, Меси се сдоби със своя статуя

От Южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ се причислиха към отдаването на респект към националния тим на Аржентина след извоюваните през последните две години Копа Америка, “Финалисима ” и Световно състезание. Това стана на специфична гала, която се организира в Парагвай.

Всички играчи на “Албиселесте ”, техният селекционер Лионел Скалони и президентът на локалната футболна асоциация Клаудио Тапия бяха отличени за своите триумфи, като церемонията също по този начин включваше осъществяване на известната аржентинска певица La Sole, както и на техния дребен почитател Хосе Андрада, който доби популярност по време на Мондиала в Катар. Капитанът Лионел Меси и Скалони също по този начин получиха копия на извоюваните титли. Гвоздеят на програмата беше откриването на скулптура на Меси в действителни размери по какъв начин той е с екипа на Аржентина и държи международната купа. Тя ще бъде изложена в централата на КОНМЕБОЛ, паралелно до статуите на Пеле и Диего Марадона.

Именно Меси държа дълга прочувствена тирада, откакто беше награден. “Това е в действителност доста. Никога не съм си мечтаел за всичко това. Мечтата ми просто беше да се любувам на това, което ми харесваше като дете. Да съм професионален футболист и да върша това, което постоянно съм обичал в този живот, което е да играя футбол. Винаги съм се опитвал да се усъвършенствам, да желая повече и, несъмнено, трябваше да извървя доста път. Имах много разочарования и загуби, само че постоянно съм гледал напред. Винаги съм излизал за победа и това е най-важното нещо. Да се бориш за фантазиите си, да вярваш, че всичко е допустимо и да се наслаждаваш на топката, което за мен и за нас е най-красивото нещо.

View this post on Instagram
A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Благодаря доста на Алехандро за тези два трофея, за които си говорехме, изключително този (докосва международната купа - б.р.). Ще си запазя тази купа в музея. Благодаря ти, Алехандро Домингес, и на КОНМЕБОЛ за това отдаване на респект към всички нас. Подаръкът на La Sole беше доста трогващ. Песента ѝ има огромно значение за нас в съблекалнята. Това е специфична ария, която ние слушахме в Катар. Фактът, че La Sole е тук и че я изпия пред нас ми припомня, както тя сподели, на момента, в който я изпя на Диего Марадона. Това, че тя е изпя пред мен и всички нас, е доста прелестно, за което доста благодаря. Както споделих оня ден, изживяваме доста прелестен и специфичен миг. Имахме щастието да играем в Аржентина за първи път, откогато сме международни първенци, и получаваме доста любов. Идвали сме доста пъти, с цел да играем квалификации, контроли и шампионати, само че този път, откакто към този момент сме първенци, беше друго за всички нас. Така се усещаме всички ние и народът а Аржентина ни го демонстрира от самото начало.

Както ти (Алехандро Скалони - б.р.), Чики (Тапия - б.р.) и Лео (Скалони - б.р.) казахте, доста хора по света са щастливи за нас и за мен поради това, че сме международни първенци и че върнахме назад международната купа в Южна Америка. Време беше южноамерикански тим още веднъж да стане международен първенец. Последното, което желая да кажа, е оттатък цялата любов, която получаваме след международната купа и още отпреди това, посредством тези самопризнания и жестове на обвързаност, мисля, че към момента не осъзнаваме в действителност какво значи да сме международни първенци. Мислим за това, което следва, а не за постигнатото. Смятам, че това е за цялостен живот.

Видях се с доста международни първенци, които споделят, че и на тях им се случва, че и до през днешния ден получават самопризнание и че даже не помнят моментите, когато са били международни първенци. Изпълнен съм с това (гали международната купа - б.р.), единствено тя ми липсваше. Слава Богу, съумях да реализира всичко във футбола. Благодаря на всичките ми съотборници за подаръците, които ми дадоха. Треньорският щаб и Чики бяха постоянно до нас във всичко, от което се нуждаехме, и постоянно се чувствахме по най-хубавия метод. Сега би трябвало да се насладя на това, което ми остава. Не знам какъв брой дълго ще продължи и ще се любувам на това, което имам, както съм правил през цялата ми кариера. Изпълнен съм с тази купа, единствено тя ми липсваше ”, сподели той.

Скалони също сподели няколко думи от сцената. “Благодаря за подаръка. Благодарен съм на тези, които са тук, тъй като без тях това нямаше да бъде допустимо. Футболът е техен, а ние сме треньори, тъй като към този момент не можем да играем футбол. Това е самата истина, бих желал да бъда там, където са те. Опитваме се да им даваме това, от което се нуждаят, с цел да показват своя футбол. Аржентина не беше просто Аржентина, цяла Южна Америка беше зад нея. Този народен отбор болести доста хора с желанието си да играе и побеждава. Това, че бразилците бяха щастливи за нас, демонстрира какво реализира този отбор ”, съобщи селекционерът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР