От януари до 5 февруари автобуси ще осигуряват всекидневен достъп

...
От януари до 5 февруари автобуси ще осигуряват всекидневен достъп
Коментари Харесай

Пуснаха автобуси до Витоша, но само за малко

От януари до 5 февруари рейсове ще обезпечават ежедневен достъп до планината Витоша. Промяната в разписанията на рейс № 63 до „ Златните мостове “ и рейс № 66 до „ Морени “ е във връзка със засиления интерес поради ваканцията на учениците от София и е утвърдена от Комисията по превоз на Столична община. "

„ Център за градска подвижност “ и „ Столичен автотранспорт “ имат задача да провеждат безпроблемния транспорт на пасажерите, като при потребност ще бъдат пускани и спомагателни рейсове.

От години достъпът до Витоша с градски превоз е мощно стеснен. През седмицата хората, които желаят да се качат в планината, употребяват колите си. В почивните дни, изключително през зимата, това постоянно води до големи тапи. Лифтовете пък постоянно не работят. От "Витоша ски " не подменят остарелите уреди с претекста, че проектът за ръководство на естествения парк и законите им пречат да го създадат. Оказва се, че планината е налична съвсем единствено с коли, а хората отиват там, с цел да избягат от тапите и мръсния въздух.

Освен 93 и новият рейс 166 до Витоша през почивните дни се движат и рейсовете 63 - от бул. "Цар Борис ІІІ " до ул. "Бялата чешма " над Бояна, и 66 от зоопарка до хотел "Морени ". Автобус 103 пък стига от автостанция "Овач купел " до вилна зона "Люлин ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР