От всички тествани ученици в началото на тази седмица 19

...
От всички тествани ученици в началото на тази седмица 19
Коментари Харесай

Колко ученици и учители са дали положителен тест за COVID-19 тази седмица?

От всички тествани възпитаници при започване на тази седмица 19 са дали позитивен резултат за COVID-19. Миналата седмица позитивни бяха тестванията на 11 деца.

️В първите два дни на тази седмица с бързи антигенни проби са изследвани също 5604 учители и 3464 непедагогически експерти без „ зелен документ “.

Резултатът е бил положителен при шестима учители , а измежду непедагогическия личен състав позитивните проби са девет . През предходната седмица беше открита болест при девет учители и трима непедагогически експерти.

Увеличава се броят на доброволците. През втората седмица от връщането на децата в проучването са се присъединили близо 4900 родители, медицински сестри, посредници, студенти по медицина и други със „ зелен документ “.

️Тестването се вкара за дребните възпитаници в общините с обща заболяемост над 250 на 100 000 души и минава умерено на всички места в страната. Към момента Министерството на образованието и науката (МОН) е разпределило 766 хиляди теста, с които се подсигурява присъственото образование на учениците от I до IV клас в цялата страна за две седмици напред.

МОН чака нови доставки на безвъзмездни проби за по-големите възпитаници , с цел да могат и те още веднъж да влязат в клас при безвредни условия. Създадена е организация постъпващите нови количества проби да стигат в учебните заведения в страната допустимо най-бързо. Паралелно с това се приготвят промени в Насоките за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, които ще регламентират връщането в учебно заведение на учениците от V до XII клас.

️Социалните сътрудници са резервирани към концепцията учебните заведения да имат право да закупуват проби за по-големите възпитаници , до момента в който чакат безплатните доставки от страната.

„ В учебната система би трябвало да има единодушие сред шефове, учители и родители, с цел да се случат тестванията “, сподели по този мотив министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред публицисти в Министерския съвет през днешния ден.

Междувременно министърът на образованието издаде заповед, съгласно която 22 ноември е ще се учи онлайн в учебните заведения, в които ще се гласоподава на втория тур на президентските избори.

Тези учебни заведения би трябвало да провеждат за учениците си образование от разстояние в електронна среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР