От векове медът е известен със своите лечебни свойства. Същото

...
От векове медът е известен със своите лечебни свойства. Същото
Коментари Харесай

Удивителна рецепта за железен имунитет с мед и куркума

От епохи медът е прочут със своите лечебни свойства. Същото може да се каже и за куркумата, единствено че последната съставна част е все по-популярна в азиатските страни.

Какво се случва, в случай че смесите тези два прелестни продукта?

Куркумата и медът са главните съставки на златната примес – извънредно са ефикасни при възпалителни и инфекциозни болести. Тази примес е чудесно средство за подсилване на имунната система и попречване на рак, също така се подготвя доста елементарно!

Куркума с мед

100 г мед;

1 с.л. куркума;

1 щипка черен пипер;

2 с.л. ябълков оцет;

1 ч.л. лимонова кора (настъргана).

 мед и куркума

Смесете куркумата с ябълковия оцет и пипера, прибавете настърганата лимонова кора и меда. Разбъркайте добре, до гладка и еднородна примес.

Черният пипер се прибавя, с цел да се форсира усвояването на куркумата и това е научно потвърдено.

Поставете тази прелестна примес в стъклен буркан с похлупак и се съхранява в ледник. Това е удивителна рецепта за стоманен имунитет!

Как да приемате

За профилактика на настинки, сезонни алергии и антиканцерогенно деяние е належащо да се употребява 1 с.л. от златната примес, всяка заран.

Ако смятате че сте на път да се разболеете тази примес сигурно ще ви бъде от изгода!

Използвайте 0. 5 ч.л. примес на всеки час през първите 2 дни от болестта.

След това приемайте по 0. 5 ч.л. на всеки 2 часа, на 3-тия и 4-тия ден от болестта. Докато признаците на болестта изчезнат изцяло, е належащо да се употребява това лекарство 3 пъти на ден.

Най-важното е да употребявате сместа вярно. Необходимо е да се постави сместа в устата и да се изчака, до момента в който се разтопи. След приемане е нежелателно да се приема вода или да изплаквате устата.

Също по този начин, сместа може да се яде и за закуска, като се разстила върху филийка самун или да се добави към чая, който пък би трябвало да е на стайна температура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР