От въвеждането на ограниченията за износ на ваксини срещу COVID-19

...
От въвеждането на ограниченията за износ на ваксини срещу COVID-19
Коментари Харесай

Скандал! ЕС е разрешил в последните дни износ на ваксини към Великобритания и Канада

От въвеждането на рестриктивните мерки за експорт на ваксини против COVID-19 от Европейски Съюз в края на предходната седмица са били издадени две позволения за колета към Англия и Канада. Това заяви представител на Европейската комисия.

Той означи в отговор на въпрос, че европейското законодателство планува опция за въвеждане на лицензи (разрешения) за експорт. Наложените ограничавания на износа бяха въведени в последните дни и ще останат в действие най-малко до края на март.

Говорителят добави, че всяка лаборатория, създала ваксина, би трябвало да разполага с индустриални мощности в Европейски Съюз, с цел да продава препарата в Европа, откакто получи достъп до пазара. Той направи това конкретизиране в отговор на въпроси, свързани с опцията за потребление на съветската ваксина " Спутник-V ".

Миналата седмица европейската организация по медикаментите удостовери, че прави оценка съветската ваксина, само че и че от Москва няма импортирано искане за достъп на препарата до пазара на Европейски Съюз.

По неговите думи до момента в разширението на опциите в Европейски Съюз за търсене и произвеждане на ваксини са вложени 2,9 милиарда евро. Засега се придържаме към одобрената имунизационна тактика, чакаме растеж на доставките на вакснини още този месец, добави представителят във връзка предложенията Европейски Съюз да включи нови производители в напъните за всеобща имунизация.

Той посочи, че още този месец доставките от одобрените в Европейски Съюз ваксини ще се усилят, като доближат 100 милиона дози до края на март и 400 милиона до юли. Говорителят означи, че в това време се чака утвърждение за четвърта ваксина, произвеждане на " Джонсън и Джонсън ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР