От външно министерство съветват хората, които планират да пътуват през

...
От външно министерство съветват хората, които планират да пътуват през
Коментари Харесай

Пътуващите в чужбина да използват услугата „Пътувам за“

От външно министерство поучават хората, които възнамеряват да пътуват през празниците в чужбина, да се записват в услугата „ Пътувам за “ на формалната страница на министерството.
От Министерство на външните работи осведомят пътуващите в чужбина български жители, че сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки ще се одобряват непрекъснато в „ Ситуационния център “ на ведомството, както и на дежурните телефони на българските дипломатически и консулски представителства.

От външното ведомство поучават тези, които възнамеряват да пътуват да се записват в услугата „ Пътувам за “ на формалната страница на министерството.

Препоръчва се на българските жители, пътуващи в чужбина по празниците, да наблюдават деликатно всяка информация, обвързвана със сигурността, да носят постоянно у себе си годен документ за идентичност и да поддържат заредени батериите на мобилните си телефони.

Желателно е да не се разискват обществено, на всеослушание, религиозни въпроси или да се водят религиозни разногласия и се предлага съобразяването с локалните обичаи във връзка с държанието и облеклото.

Ако пътуването ще бъде на територията на страни, където съществува нараснал риск от осъществяване на терористични актове, сънародниците ни би трябвало да бъдат бдителни за съмнително изоставени предмети и да демонстрират нараснало внимание при визитата на публични места с огромни скупчвания на хора, като: централни градски елементи и площади, градски превоз, метро, гари, летища, концертни зали, туристически и търговски центрове, религиозни храмове или монументи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР