От тревоги, самота и скука - поради това все повече

...
От тревоги, самота и скука - поради това все повече
Коментари Харесай

Алкохолът не помага в пандемията

От паники, самотност и досада - заради това от ден на ден хора протягат ръка към чашката във времената на пандемия. Пие се по-често и повече, само че спиртните питиета оказват помощ единствено краткотрайно, а нанасят трайни вреди на организма.

Макар заведенията да са затворени и празненства на публични места да няма, потреблението на високоградусови питиета във времената на пандемия се е нараснала, демонстрират данните на Global Drug Survey, представени от " Дойче веле ".

За задачите на изследването през май и юни са интервюирани 58 811 души от 11 страни, измежду които Германия, Франция, Нидерландия и Англия. 43 % споделят, че пият алкохол по-често, а 36 на 100 - че пият по-големи количества.

Тази информация подхожда и на последните наблюдения на психотерапевти и психиатри в Германия, които регистрират растеж в потреблението на алкохол, цигари и опиати по време на пандемията, което води до увеличение на психическите проблеми. Шестима от 10 терапевти споделят, че техните пациенти имат все по-често проблеми с алкохола.

Същевременно се записва и нарастване на броя на тези, които злоупотребяват с опиатите. Една трета от специалистите регистрират нараснала приложимост на канабиноиди, кокаин и халюциногени. Най-засегнати са тези пациенти, които и преди рецесията са имали психологични проблеми или проблеми с алкохола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР