От "Тесла банка", основана, за да помага на завръщащите се

...
От "Тесла банка", основана, за да помага на завръщащите се
Коментари Харесай

6 милиона евро изчезнаха от сръбска банка

От "Тесла банка ", учредена, с цел да оказва помощ на завръщащите се в Хърватия сърби, изчезнаха шест милиона евро, оповестява през днешния ден сръбският вестник "Курир ", представена от Българска телеграфна агенция.
Средствата в банката са от фондовете за развиване на Сърбия и Войводина. Банката бе учредена през 2011 година по самодейност на водача на хърватските сърби Милорад Пуповац. По това време президент на Сърбия бе Борис Тадич, а отпред на региона Войводина бе Боян Пайтич, и двамата от Демократическата партия.
Планирано бе финансовата институция да оказва помощ на завръщащите се сърби, да кредитира дребните предприятия, само че нито един от плановете не бе осъществен. Пуповац, който години наред бе отпред на Надзорния съвет на банката, получи няколко наказателни желае, написа "Курир ".
В началото на годината банката бе оповестена във банкрут, а един от акционерите от Хърватия Маринко Задро сложи въпроса не отидоха ли парите от Тесла банка в Демократическата партия, написа вестникът.
Загубите на Тесла банка за шест години доближиха шест милиона евро, показва "Курир ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР