От територия, през която само преминаваше руски газ, България се

...
От територия, през която само преминаваше руски газ, България се
Коментари Харесай

Радев горд: България формира енергийната стратегия на региона

От територия, през която единствено преминаваше съветски газ, България се трансформира в център на енергийната политика на Балканите и в Източна Европа. Страната ни осъществя дълготрайно, стабилно и взаимноизгодно съдействие сред страни с общи цели и визия за нашия район, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Гърция, където е на посещаване за присъединяване в Делфийския стопански конгрес.

Пред медиите президентът уточни, че служебното държавно управление за доста къс интервал съумя да позволи стратегически за България провокации, като напомни сериозното положение на енергетиката през лятото на предходната година, когато България се оказа без доставки на природен газ, без търгове, слотове и без достъп до терминали за полутечен газ, цените на горивата бяха извънредно високи, а интерконекторът с Гърция не беше въведен в употреба.

„ В момента България получава газ от Азербайджан и има свободен достъп до шест терминала в Средиземно море, както и до газопреносните системи и на Гърция, и на Турция “, съобщи Радев, като уточни, че сега България образува енергийната тактика на района, като редица страни имат интерес към страната ни и търсят интензивно партньорство с нас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР