От техническите спецификации става ясно, че доставените автомобили ще бъдат

...
От техническите спецификации става ясно, че доставените автомобили ще бъдат
Коментари Харесай

Прокуратурата харчи над 1 млн. лв. за нов автопарк

От техническите спецификации излиза наяве, че доставените коли ще бъдат два вида. Единият тип, от който ще бъдат поръчани 10 броя, би трябвало да разполага с 4-цилидров мотор с минимална мощ от 135 к.с, а условието за останалите 15 леки коли е да бъдат по-мощни от 147 к.с., написа Сега. Те ще се движат с бензин и ще са стандарт Euro 6. Новите возила ще са оборудвани с парктроник, климатична и аудио системи. Средно изчислено от общата сума един нов автомобил би коствал на прокуратурата 40 000 лева без Данък добавена стойност.

Това възобновяване идва единствено половин година, откакто Бюрото за отбрана при основния прокурор се подреди с 11 джипове и коли още веднъж за близо 1 млн. лева без Данък добавена стойност. Обществената поръчка беше извоювана от единствения позволен участник - вносителят на Volkswagen с модел Touareg, от който бяха закупени двата първокласни високопроходими автомобила с мощ 421 к.с. за 341 044 лева без Данък добавена стойност.

" Отварям ценовата листа на уеб страницата на Volkswagen, годна от 13 юли. В нея Touareg с доста високо равнище на съоръжение е 164 544 лева със същия V8 дизелов мотор с 421 к.с. и естествено с буквално изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматизирано контролиране на равнището ", написа тогава във Facebook столичният общински консултант Борис Бонев, който изрази подозрение, че критериите на поръчката са написани особено за съответна марка и модел автомобил.

Година преди този момент пък държавното обвиняване организира социална поръчка за 20 нови леки коли за 791 000 лв. без Данък добавена стойност, или по 39 550 лева на кола. За по-малко от година сред 2018 и 2019 година правосъдната власт е похарчила още 3,09 млн. лв. без Данък добавена стойност за нови возила, демонстрира информация в регистъра на публичните поръчки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР