От тази нощ в София се въвежда услугата нощен градски

...
От тази нощ в София се въвежда услугата нощен градски
Коментари Харесай

От тази нощ в София тръгват нощните автобуси

От тази нощ в София се вкарва услугата нощен градски превоз. Автобусите ще се движат в период от 40 минути от среднощ до 4 часа сутринта, осведоми заместник-кметът по превоз Евгени Крусев.

Основните направления на нощния градски превоз са четири на брой. Те свързват огромните жилищни квартали, където има най-плътно застрояване и най-вече хора с центъра на града. Пресечната точка е една. Тя се намира на площад "Княз Александър I ", където рейсовете ще се засичат едновременно и в границите на пет минути ще престояват там, с цел да могат хората, които би трябвало да сменят една линия с друга, да го създадат удобно и безконфликтно, заяви Крусев пред БНР.

Картата за нощния градски превоз е на цена от 2 лв. за всички линии. Тя ще се продава от кондуктора в транспортните средства.

По време на Великденските празници паркирането в централната градска част и в по този начин наречената "зелена зона " на Стара Загора, София и други градове ще бъде гратис. Престоят на коли в рамките на "Зелена зона " ще бъде освободен от такси през днешния ден и на 8 и 9 април.

В нощта против 8 април в Бургас, в столицата и в други градове ще има изключителни курсове на градския превоз и удължено, до 1 часа след среднощ, работно време на съществени направления на рейсове, трамваи и тролеи, както и на метрото.

За София удълженото време ще важи за трамваите по линиите 5, 6, 7, 20 и 22; тролейбусите по линиите 1, 2, 5, и 9, както и рейсовете по линии 11, 76, 85, 94, 102, 213, 280, 285, 309, 310 и 604.

От общината осведомят, че метрото в сектора метростанция "Сливница " - метростанция "Младост 1 " ще се движи в период от 15 минути.

В секторите от метростанция "Младост 1 " до метростанция "Летище София ", метростанция "Младост 1 " - метростанция "Бизнес парк " и метростанция "Сливница " - метростанция "Витоша " - влаковете ще бъдат на период от 30 минути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР