От тази година фестивалът „Франкофоли“ се мести в София и

...
От тази година фестивалът „Франкофоли“ се мести в София и
Коментари Харесай

Местят Франкофоли в София - slava.bg

От тази година фестивалът „ Франкофоли “ се мести в София и ще посреща своята аудитория в Парка на столичното летище , оповестиха уредниците.
Мika и Rag’n’Bone Man идват в България със своите първи концерти у нас в първия ден на фестивала за модерна музика „ Франкофоли “ , който ще се организира на 19 и 20 юни т.г. Световните поп звезди ще се качат на сцена на 19 юни, а през февруари ще бъдат оповестени и останалите участници в тазгодишното музикално събитие, заяви Христина Борисова, шеф на фестивала у нас.

Една от изненадите на „ Франкофоли “ тази година е новото място на провеждането му . След 5 супер сполучливи издания в Благоевград, от 2020 година за първи път голямата сцена на летния фестивал ще бъде издигната в София с общителната поддръжка на Столична община.

До момента в българските издания на френския фестивал „ Франкофоли “ се включиха едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори , измежду които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Метр Гимс и други, а миналага година, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Котарашки бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на „ Франкофоли “ в Ла Рашел, Франция.

Mika е роден в Бейрут , Ливан, през 1983 година, само че скоро по-късно, заради изострената политическа обстановка там, фамилията се мести в Париж когато той е още бебе. Остават там идващите 8 години, преди да се заселят в Лондон през 1992. В началото Mika има усложнения в учебно заведение, дължащи се на дислексия, заради което постоянно остава в къщи. Майка му взема решение да наеме учителка по пиано и солфеж и тъкмо тя съумява отприщи гения на момчето. Влечението му по операта отключва личните му нетипични вокални заложби и няколко години по-късно влиза в Кралския музикален лицей. Но младият актьор мечтае за поп кариера на огромната английска сцена. Професионалното му начало е мъчно, пробва в разнообразни музикални студия, които обаче, комплицирани от неговия необикновен жанр, отхвърлят да му дадат късмет. Тласък му дава запознанството му с инженера по тон на Bee Gees.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР