От Столичната община ще дадат информация за организацията на движението

...
От Столичната община ще дадат информация за организацията на движението
Коментари Харесай

Очаквайте брифинг на Столичната община. Как се променя движението заради планираните протести?

От Столичната община ще дадат информация за организацията на придвижването във връзка със декларираните митинги в сряда – 18 май.

Гледайте онлайн след 12.05 часа тук или на във Facebook:

Утре от транспортния отрасъл провеждат общонационален митинг. Превозвачите упорстват да бъде анулирано разширението на толсистемата и понижаване акциза на горивата. И служащите от градския превоз в София, и таксиметровите водачи са декларирали, че ще се причислят.

От 8.00 до 9.30 ч. работещите от „ Столичен електротранспорт “, ЕАД „ Столичен автотранспорт “ ЕАД, „ Метрополитен “ ЕАД и „ Център за градска подвижност “ ЕАД ще проведат митинг на следните местоположения:

Пл. „ Лъвов мост “ – кръгово кръстовище;

Пл. „ Сточна гара “ – кръгово кръстовище;

Кръстовище „ Петте кьошета “.

Протестът ще продължи с шествие, което ще стартира от сборните пунктове в 9.30 ч. със следните направления:

От пл. „ Лъвов мост “, бул. „ Кн. Мария Луиза “, пл. „ Независимост “, ул. „ Г. С. Раковски “ до Министерство на финансите;

От пл. „ Сточна гара “, бул. „ Васил Левски “, бул. „ Цар Освободител “ до Министерство на финансите;

От кръстовището на „ Петте кьошета “, бул. „ Патриарх Евтимий “, „ Г. С. Раковски “ до Министерство на финансите.

Шествието ще продължи с митинг от 10.00 ч. пред Министерство на финансите.

От 10.30 ч. шествието на протестиращите ще продължи към Министерския съвет /от МФ, ул. „ Г. С. Раковски “, бул. бул. „ Цар Освободител “ до МС/, където от 11.00 до 13.00 ч. ще проведат протестен протест.

От 10.00 до 11.00 ч. служащите и чиновниците в Столична община, Район Красна поляна ще преустановят работа за един час и няма да обслужват жители, като са решени да отстояват настояванията си за нарастване на заплатите с 30% със задна дата от 01.01.2022 година до дъно.

Едночасовата предупредителна стачка на служащите и чиновниците е разследване на процедура по Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, стартирала през м. април 2022 година и неналичието на нарастване на работните заплати през тази година.

Стачката ще премине под надпис " НЕ на унизителнo ниските заплати! “

По-късно през днешния ден следва среща сред представители на сектора и премиера Кирил Петков, от изхода на която ще зависи дали превозвачите ще изпълнят заканата си да стачкуват.

Вчера работодателите обявиха, че остават в протестна подготвеност, само че към този момент няма да се включат, откакто реализираха съглашение с кабинета за предстоящите обезщетения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР