От Специализираната прокуратура изпратиха съобщение до медиите във връзка с

...
От Специализираната прокуратура изпратиха съобщение до медиите във връзка с
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отговори на изявление на вицепремиера Асен Василев

От Специализираната прокуратура изпратиха известие до медиите по отношение на изказване на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Специализирана прокуратура се възползва от правото си на отговор в български медии, излъчили или разгласили изказването на господин Асен Василев, в  което изказванията му са погрешни, жестоко погазват правилото на разделяне на управляващите и върховенството на правото и съставляват политическа интервенция в активността на правосъдната власт,  декларират от спецпрокуратурата. 



Според известието през днешния ден, 18.03.2022 година, Асен Василев направи пред публицисти в Народното събрание следното изказване: „ …Най-накрая се работи по сигнала на господин Божков и отчета на Агенция " Държавна финансова ревизия " от предишното лято. Ако си спомняте, АДФИ откри, че има нанесена вреда на бюджета в размер на 556 млн. лева поради бездействието на Комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов. Най-накрая това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха подхванати никакви дейности, с цел да защитят тези 555 млн. на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че имаме най-малко една дребна стъпка в тази посока ".

" Специализираната прокуратура показва следното мнение, учредено само на обстоятелства: Не дават отговор на истината изказванията на господин Асен Василев, че посочената от него вреда за бюджета е открита през лятото на 2021 година, когато е била известена българската прокуратура. Не е правилно и, че прокуратурата не е подхванала никакви дейности, с цел да бъдат предпазени ползите на данъкоплатците ", написа още в известието. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР