От следващата седмица България най-вероятно ще има нови ограничителни мерки.

...
От следващата седмица България най-вероятно ще има нови ограничителни мерки.
Коментари Харесай

МЗ въвежда нови противоепидемични мерки от другата седмица

От идната седмица България най-вероятно ще има нови ограничаващи ограничения. Това стана ясно от ексклузивен брифинг в сряда на зам.-министъра на опазването на здравето Александър Златанов, който заяви, че в министерството текат диалози с всички експерти по какъв начин да се откликне на новата вълна. Срещата тече и сега, а съответни оферти се чакат от основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който по закон ги предлага.

" Мерките ще следват направения към този момент проект и ще бъдат ориентирани към тази група, която е най-силно наранена от новата Коронавирус вълна, заради това, че посещават места с повече хора, дистанцията е по-близко и има задоволително условия за разпространяване на делта разновидността на вируса ", изясни Златанов. В момента коронавирусът заразява най-вече младежи до 39-годишна възраст.

" Паралелно с новите ограничения ще организираме и ефикасен надзор, с цел да сме сигурни, че те ще дадат резултат, увери зам.-министърът. На въпрос по области ли ще се вкарват ограничавания, той уточни, че равнищата на заболяемост в страната съвсем се изравняват, по тази причина ограниченията ще бъдат въведени в цялата страна. Областите с най-ниска заболяемост обаче ще имат опция да ги вкарат малко по-късно ", изясни Златанов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР