От следващата година техническите пунктове за годишен преглед на състоянието

...
От следващата година техническите пунктове за годишен преглед на състоянието
Коментари Харесай

Пунковете за технически преглед подават данни към Автомобилна администрация от 2024 г

От идната година техническите пунктове за годишен обзор на положението на колите би трябвало да обезпечат съгласуваност на уредите за премерване с осведомителната система на ИА " Автомобилна администрация " . Така данните да постъпват автоматизирано по електронен път, а съгласно министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков това ще увеличи и контрола и ще се лимитират опциите за смяна на данните от измерванията.

Производителите са задължени да дават на ИА " Автомобилна администрация " техническата информация за пътните транспортни средства. Липсата на такива данни в пунктовете е затруднявало осъществяването на прегледите.
 Нови правила за техническите прегледи на колите
Нови правила за техническите прегледи на колите

Възможно е повишаване с въвеждане на новата система

За определянето на екологичните групи към този момент ще се регистрират действителните данни от измерването на наличието на излъчванията в отработилите газове за всички коли. Досега, в случай че в свидетелството за регистрация не е отразена екологичната категория на автомобила, екогрупата се определяше според от датата на първата регистрация, без да се вземат поради измерванията ", изясни Георги Гвоздейков.

По време на техническите прегледи ще се ревизира и системата за незабавни повиквания eCall , с която някои типове транспортни средства би трябвало да бъдат наложително оборудвани, според европейското законодателство.

По време на откриването на кръгла маса " Предизвикателства пред устойчивата подвижност. Отключване капацитета на България ", проведена от Асоциацията на автомобилните производители, министър Гвоздейков съобщи, че се разисква и концепцията за основаването на обединен указател за пътните транспортни средства с всички данни за техническото положение, промени на структурата, изминати километри, поправки, техническо обслужване и други. Това ще даде цялостна информация за положението на колите и опция на потребителите да създадат осведомен избор даже и при покупката на автомобил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР