От Сесия 2017 на Културния фонд на Музикаутор се очаква

...
От Сесия 2017 на Културния фонд на Музикаутор се очаква
Коментари Харесай

Музикаутор отпуска 240 000 лева на български автори

От Сесия 2017 на Културния фонд на Музикаутор се чака да бъдат отпуснати към 240 000 лева на български създатели в поддръжка на музикалното творчество според от класиралите се самостоятелни планове.
Към този миг завърши инспекцията на техническите условия, на които следва да дават отговор кандидатстващите планове. Със свое решение Управителният съвет избра 9-членна комисия, която следва да прегледа всеки план всъщност, като ще съблюдава за:
неговото сходство с задачите на фонда;
къде и по какъв метод ще се разпространява/т произведението/ията;
по какъв начин произведението/ията ще добие/ят популярност;
с какво планът ще благоприятства развиването на българското културно завещание и творчество в дълготраен проект.
Комисията следва да класира 122 плана и е в състав:
Антон Иванов – Чембъра
Васил Гюров
Георги Андреев
Пейо Пеев
Петър Дундаков
Петър Цанков
Стефан Драгостинов
Филип Александров
„ Орфей Дика Мюзик Пъблишинг” ЕООД
Целта на Културния фонд на Музикаутор е да предизвиква българските създатели в основаването на музика. Подкрепата, отпускана от Културния фонд за музикални планове, остава без аналог в България, като за съпоставяне през 2016 година Национален фонд „ Култура “ е отпуснал малко над 370 000 лева за планове във всички сфери на изкуството.
Съхраняването на българския език и насърчаването на създателите е политика, която би трябвало да бъде припозната от страната. Творческите и културни промишлености имат капацитет освен в Европа, само че и в България. Надяваме се Министерство на културата скоро да „ разблокира “ 14-те учредения, планувани в закона, за генериране на средства в Национален фонд „ Култура “ и той също да се трансформира във фактор за развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР