От септември Германия ще започне да предлага трета (бустерна) доза

...
От септември Германия ще започне да предлага трета (бустерна) доза
Коментари Харесай

Германия предлага от септември трета доза на иРНК ваксините срещу Covid-19



От септември Германия ще стартира да предлага трета (бустерна) доза на имунизациите против Covid-19 на уязвими групи от популацията като пенсионери и хора със слаба имунна система, обявиха здравните управляващи на 16-те немски провинции.

Допълнителната имунизация ще се прави с иРНК имунизациите на Pfizer/BioNTech и на Moderna, без значение от това, коя от двете ваксини е било употребена преди този момент, показаха те след диалози с федералния здравен министър Йенс Шпан.

Те също по този начин се съгласиха да създадат имунизацията налична за всички деца на възраст от 12 до 17 години.

Решенията отразяват опасенията на Германия, че разновидността Делта на ковид, открит за първи път в Индия и разпространяващ се по-бързо, може да принуди страната да се върне към противоепидемичните ограничавания и локдауни в миг, когато най-голямата европейска стопанска система се доближава към провеждането на общи парламентарни избори през септември.

Малко над 52% от популацията на страната е изцяло ваксинирано  (с по две ваксионационни дози) и към 62% са получили най-малко по една доза от дадена Covid ваксина.

Ваксинирането на деца сред 12 и 17 години ще бъде непринудено, както и за останалата част от популацията, и ще се прави единствено след единодушието на родителите и медицински обзор, който изключва съществени опасности за здравето, споделиха още районните здравни министри.

На този стадий към 10% от 4,5 милиона деца в тази възрастова група са изцяло имунизирани.

Всички това идва на фона на регистрирани повече от 2000 нови случая на ковид в Германия през последно то денонощие, като към понеделник междинната седемдневна заболеваемост е малко под 18 на 100 000 поданици на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР