От седмици не стихват критиките срещу Министерството на туризма заради

...
От седмици не стихват критиките срещу Министерството на туризма заради
Коментари Харесай

Министерство на туризма даде 70 хил. лв. за редизайн на туристическия си портал

От седмици не стихват рецензиите против Министерството на туризма поради актуализирания туристически портал на България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След като през 2011 година бе показана версията на https://bulgariatravel.org/ – план, изпълнен по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007 – 2013, когато към момента Министерство на туризма не съществуваше като независимо ведомство (то бе основано като такова през 2014 г.), през тази година уеб сайтът бе освежен.

Именно новата версия провокира и недоволството на част от сектора.

„ Новата версия е построена върху WordPress – безвъзмезден програмен продукт за ръководство на наличието, а темплейтът, по който е издигнат уеб страницата е Kava и коства 24 $ “, написа Радомир Русев в блога на „ Travel Academy ”.

„ Та.. имаме си нов портал – обикновен WordPress с купена подготвена тематика и изменен дизайн. Честито! ”, разкритикува още мъжът, който от години работи в областта на туризма.

По данни на Министерството на туризма, получени след отправено публично питане от БГНЕС, правенето на първичната версия е възлизало на 1 464 464,00 лева без Данък добавена стойност, а актуалният редизайн – 69 840 лева без Данък добавена стойност.

„ Освен направения редизайн при обновяването на настоящия сега уебсайт са включени и редица други действия като: нужни настройки и програмиране, наливане на цялата информация, основаване на адаптивен/флуиден дизайн, който да разрешава лесна навигация и на мобилни устройства и таблети, интеграции с други медии и мрежи, cms – система за ръководство на наличието и други системи и други Използвани са разнообразни програмни езици, като са създадени и специфични модули и системи “, показват още в отговора си от ведомството.

В мнението си от министерството са безапелационни – в създаването на уеб страницата не е употребен образец (темплейт). „ Дизайнът е автентичен, авторски, съгласно марката – лого, цветове, форми и шрифтове. Функционалността също не е на база темплейт, а е построена на база сложени условия и осведомителна основа съществуващия досега уеб страница “, показват още от ведомството.

Към сегашния миг уеб сайтът е наличен на 4 езика – български, британски, немски и съветски език. От министерството показаха още, че съгласно потребностите и постъпилите поръчки, за поддръжка на уеб страницата ще са ангажирани сред 1 и 5-ма души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР